4.439
250

Politicoloog, publicist, debatleider

Roos Wouters is politicoloog en werkt als freelance publicist, debatleider en adviseur. Ze heeft een column bij Opzij en een rubriek bij J/M voor Ouders. In 2006 won ze bij nrc.next een essayprijs, in 2008 verscheen haar boek "FUCK! ik ben een feminist".
Roos geeft lezingen, adviezen en workshops aan overheid en bedrijfsleven over het Nieuwe Werken: hoe een evenwichtige combinatie van werk en privé tot stand kan komen voor werknemers en werkgevers.

Beste PVV stemmer, ik begrijp je verontwaardiging!

Iedere keer dat de Haagse goegemeenschap Wilders, en daarmee ook jou, belachelijk maakt vraag ik mij af waar ze de verdomde arrogantie vandaan halen

Nou denk ik niet dat de PVV de oplossingen aandraagt om jou je zorgen weg te nemen. Ik zou ze mijn stem niet geven. Maar ik weet wel dat men je zorgen zéker niet wegneemt door ze publiekelijk belachelijk te maken.

Beste PVV stemmer,

Ik begrijp je verontwaardiging!
Iedere keer dat de Haagse goegemeenschap Wilders, en daarmee ook jou, belachelijk maakt vraag ik mij af waar ze de verdomde arrogantie vandaan halen. Dan menen de linkse moraalridders, die normaal wars van religie zijn, plots dat ze je moeten bekeren, en lukt dat niet dan verklaren ze je liever zwakzinnig dan dat ze je serieus nemen.

Het is werkelijk lachwekkend hoe anaal men reageert op jouw, op democratisch  wijze geuite, zorgen over de multiculturele samenleving; ‘Het mag niet, het is fout, we willen het niet weten, en het liefst willen we je niet kennen ook.’ Zouden ze bang zijn dat het besmettelijk is? Dat jij en zij dan plots zullen veranderen in marcherende SS-ers? ach kom nou!?

Nee natuurlijk wil jij niet echt dat de koran verboden wordt of dat allochtonen tot tweederangsburgers worden gemaakt. Die mensen zullen er vast zijn, maar gekken heb je bij elke partij. Nee jij wilt vooral dat de problemen niet langer onder het politiekcorrecte kleed worden geschoven.

Nou denk ik niet dat de PVV de oplossingen aandraagt om jou je zorgen weg te nemen. Ik zou ze mijn stem niet geven. Maar ik weet wel dat men je zorgen zéker niet wegneemt door ze publiekelijk belachelijk te maken. Dat had geen zin toen ze je verguisde omdat je de ideeën van Bolkestein niet als extreemrechts of racistisch veroordeelde, niet toen je op Pim Fortuin stemde en het zal ook nu alleen maar averechts werken.

Nee, zolang de Haagse goegemeenschap jouw zorgen liever belachelijk maakt dan er op verstandige wijze op in te gaan creëren zij de voedingsbodem waar een Wilders welig op tiert en zijn zij het die de groep PVV stemmers alleen maar doen groeien.

En dan verwijten ze jou een gebrek aan intelligentie!

Geef een reactie

Laatste reacties (250)