1.728
20

Dichter

Radiopresentator, jurist en in 2009 stadsdichter van Beverwijk

Blekers zomer

Ondanks alle ophef zal zijn nieuwe vriendin Bleker alleen maar populairder maken

Als redacteur van een talkshow als Pauw & Witteman ben je wel blij met een man als Henk Bleker. Als het regeringsbeleid de status “waan van de dag” bereikt, vraag je gewoon Bleker en hij komt aanhuppelen als een jonge hengst. Hij is wel goed gedresseerd: Altijd met een goed humeur, grapjes in overvloed en soms snuggere opmerkingen.

Het lijkt of hij door de regering is gepromoveerd tot voorlichter. Het is wel een “buitenkansje” voor het CDA die vaak geteisterd is door bewindsmannen die niet zo mediageniek waren. Het is ook niet zo vreemd dat hij genoemd binnen het CDA als de nieuwe toekomstig leider. Tevens praat hij de taal van de boeren, wat het CDA goed uitkomt, omdat  het CDA vooral stemmers uit de provincie heeft verloren.
Het feit dat Bleker Staatssecretaris Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is, is een mooie oefening voor het grote werk, straks. Hij is voorlichter van het algemeen regeringsbeleid met een portefeuille die niet zo hoog op de agenda staat, dat geeft hem de ruimte om de show op TV te stelen, zonder enige verantwoording af te hoeven leggen. 
Hij spreekt over vervoer, cultuur, hij spreekt over de verhouding Wilders en de regering, hij spreekt over het asielbeleid etc.

Bij de Mauro- opstand in de zomer van de afgelopen jaar, werd hij door het briefje dat hij aan Mauro schreef tijdens een uitzending van Paul en Witteman bekritiseerd, maar aan het eind van het jaar gebombardeerd tot TV-hype 2011.

Triest eigenlijk, want Henk kwam er beter uit dan het protest voor Mauro. Henk stal de show. Je kon hem niets maken, want inhoudelijk ging hij er niet over. Hij is per slot van de rekening MAAR Staatssecretaris. Anderen personen ontsprongen zo de dans. Of dit handig is voor de overige partijen in de coalitie + 1 is de vraag. Wat ook het antwoord is: Het buitenbeentje uit Groningen zal elke dans ontspringen. Zijn rol bij de formatie dwingt respect af. 
Bleker leeft zijn hete zomer, een zwoele zomer. “Niets is minder waar”, de woorden die Bleker graag zelf gebruikt als hij een natuurbarbaar wordt genoemd. Niet omdat hij Mauro het land uitschopt of omdat hij een nieuwe Natuurwet erdoor heen ramt. 
Nee, het is een hete zomer voor Bleker want hij kwam een jaar geleden een journaliste tegen van 26 jaar, die verliefd werd op hem tijdens een interview, dat verscheen in de krant met de kop “Een probleemoplosser met een passie voor pony’s’ (2 augustus 2010 NRC). De inhoud vond ik niet boeiend. Ik vroeg mij af hoe het met haar passie zat voor pony’s? Hoe zij de showman his big day out had bezorgd. Waar viel hij op? Waar viel zij op is een nog prangender vraag. 
Zou zij een paardenmeisje zijn? Of viel zij misschien voor zijn humor? Of dacht zij: Oude mannen zijn in: Eva Jinek, Carla Bruni, Ruby? Echte liefde bestaat!Ik hoop het zo voor haar dat Henk al haar dromen waar maakt en wie weet is Barbara de volgende first lady van Nederland? 
Aangezien Mark Rutte het nog niet overkomen is? Het leven van een premier is druk. Wel mooi: Rutte wacht op zijn droomvrouw. 
Voor Henk Bleker maakt het niets uit. Barbara zal hem alleen populair maken.

Lees hier meer over Bleker en zijn nieuwe vriendin

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (20)