11.652
94

Historicus, schrijver en columnist NRC

Zihni Özdil (1981) is historicus, schrijver en columnist voor NRC Handelsblad. Hij is in kranten en op televisie een veelgevraagd commentator op politieke, economische en culturele ontwikkelingen. Zijn standpunten zijn door de media omschreven als ‘onorthodox’ en ‘hard, maar gedocumenteerd'. Zijn boek Nederland mijn Vaderland (Uitgeverij De Bezige Bij) verscheen in oktober 2015.

Blijf maar lekker boos op asielzoekers en moslims

Open brief aan PVV-tokkies, xenofobe kleinburgers en naar binnen gekeerde allochtonen

Geachte PVV-tokkies, xenofobe kleinburgers, naar binnen gekeerde allochtonen,

Vandaag werd bekend dat de zoveelste aanval in de oorlog tegen bijstandsmoeders is gelanceerd: de gemeente Den Haag gaat bijstandsfraudeurs opsporen met een Big-Brother systeem.

Weg-met-Ons
Deze oorlog tegen al die luie, rijke bijstandsmoeders, die in totaal 0,8% van ons BBP kosten, woedt onverminderd voort en is onderdeel van een bredere totaaloorlog die een aantal Weg-met-Onsers voeren tegen ons, het volk. Elke vorm van privacy of menswaardigheid wordt door hen overboord gegooid om arme mensen te naaien. En u staat ernaar te kijken als een koe langs een treinspoor. Het interesseert u niks, of u vindt het eigenlijk ergens wel ok.

Maar heimelijke observaties, verborgen camera’s, telefoons tappen, onaangekondigde bezoeken inzetten om discriminerende werkgevers, pensioenen rovende bankiers of frauderende aanbesteders op te sporen vindt u te ver gaan.

Voor uw xenophobe en kleinburgerlijke ogen wordt aldus alles waar wij en onze voor- en grootouders voor hebben gestreden afgepakt. Maar blijft u maar boos op asielzoekers en moslims. Gaat u maar 2 miljoen handtekeningen doen om Zwarte Piet te behouden. Denkt u maar vooral dat u armer wordt vanwege uw buurvrouw die een ander kleurtje heeft. Lekker makkelijk.

U deed niks
Gaat u, zogenaamde allochtoon, maar wel de straat op om iets dat zich duizenden kilometers verderop afspeelt. Blijft u maar Joden haten. En blijft u maar schouderophalend aan de zijlijn wat betreft uw rechten hier, in uw eigen land. Omdat u zich eigenlijk, na 50 jaar, nog steeds geen Nederlander wil voelen. Lekker makkelijk.

Maar als u, PVV-tokkie, xenophobe kleinburger en naar binnen gekeerde allochtoon, straks van ‘flexbaan’ naar ‘flexbaan’ holt, desondanks nauwelijks meer rondkomt, geen noemenswaardig pensioen meer hebt, een kapitale lening moet afsluiten om uw kinderen hoger onderwijs te geven verzoek ik u wel vriendelijk uw muil te houden.

U deed niks toen het allemaal van u werd afgepakt.

Met boze groet,

Zihni

Dit artikel staat ook op de website van Zihni

Volg Zihni ook op Twitter


Laatste publicatie van Zihni Özdil

  • Nederland Mijn Vaderland

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (94)