2.537
23

Webdesigner, auteur

BNN valt door de mand

Bij 'Je zal het maar hebben' doen ze alsof maar krijg je niets

Gisteren kreeg ik via Twitter een berichtje dat mijn webdesign boek in een tv-programma te zien was. Ik vroeg natuurlijk waar en wanneer en kreeg een mailtje met de link naar Uitzending Gemist. Het programma heet ‘Je zal het maar hebben’ (BNN) en Valerio presenteert (uitgezonden op dinsdag 15 februari 2011).

Het is een indrukwekkend filmpje en gaat over twee jongeren. Tineke heeft het syndroom van Sjörgen: een ongeneeslijke auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat ze de hele dag ‘droog staat’. En bij Alex werd op zijn vijftiende een kwaadaardige bottumor ontdekt.

Vanaf 22:27 in het filmpje zie je dat Tineke 2 webdesign boeken meekrijgt. Het boek Webdesign, van concept tot realisatie en het boek Webdesign met Dreamweaver. Beide boeken heb ik geschreven en ik vond dat natuurlijk superleuk om te zien!

Toen ik dat had gezien, wilde ik Tineke graag verder helpen met haar ambitie om webdesigner te worden. Dus ging ik naar haar op zoek via Twitter. Als heel snel kreeg ik van @martijn635 het adres van haar blog www.itp-tineke.blogspot.com én haar twitteraccount @tinekeveenstra!

Ik stuurde Tineke meteen een tweet: je nam 2 van mijn boeken mee in het filmpje. Als ik je kan helpen met webdesign, laat maar weten! 🙂

En tot mijn stomme verbazing antwoordde Tineke als volgt: Dat is grappig…. ik moet eerlijk bekennen dat dat stuk helaas in scene gezet is. En ik die boeken dus niet hier in huis heb, had ik wel heel leuk gevonden. Maar ik kon ze op dat moment niet betalen en BNN sponsort niet 😛

Wat?! Dat kan niet vond ik dus ik twitterde naar Tineke: nou ja! dan krijg je ze van mij als je wilt? Mail me je adresgegevens maar.

Valt wel tegen van #bnn zeg!

Waarop ik een tweet van @omroepbnn kreeg: Pardon, we missen hier iets: wat valt je tegen aan BNN?

Dat heb ik ze natuurlijk wel verteld: dat in het filmpje lijkt dat @tinekeveenstra 2 webdesignboeken mee naar huis krijgt, maar dat dat dus fake is!

Verder niets meer van ze gehoord…

Inmiddels weet ik van Tineke dat ze nog wel een vaag telefoontje van de regisseur van het programma heeft gehad maar die kan blijkbaar alleen maar ‘Oh’ zeggen.

Als ik dan op de blog van Tineke lees dat ze twee dagen nodig heeft gehad om de opnames voor de uitzending te maken en daarna drie (!) hele weken ziek is geweest vanwege de inspanningen, dan word ik eigenlijk heel erg boos!

Dankzij sociale media valt BNN door de mand. Zielig.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)