5.009
104

Mariene bioloog

Barbara van Genne (1985) heeft mariene biologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar studietijd raakte zij actief betrokken bij de Partij voor de Dieren. Eerst als oprichter van de werkgroep Groningen, later als bestuurslid en voorzitter van PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren.
Na haar studie werkte ze mee aan de documentaire ‘Sea the Truth’ van de Nicolaas G. Pierson Foundation over de effecten van overbevissing en vervuiling op de oceanen. Tijdens de rechtszaak over orka Morgan was ze woordvoerder van de Orka Coalitie en in de gemeente Amsterdam was ze actief als duo-raadslid voor de Partij voor de Dieren in de periode van 2010-2014.
Momenteel is Barbara werkzaam als Head of Programs bij Stichting VIER VOETERS, de Nederlandse afdeling van de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER PFOTEN International. Ze is tevens voorzitter van Vereniging Wilde Dieren de Tent Uit.

Boer zoekt vrouw.. die niet al te veel heeft nagedacht

PINK! biedt ‘Boer zoekt vrouw’ Berber een lidmaatschap aan van vegetariërs datingsite

De romance tussen boer Frank en Berber in het programma ‘Boer zoekt vrouw’ was geen lang leven beschoren. In de boerenkeuken ging het mis toen Frank een verantwoording van Berber vroeg voor haar keuze voor een vegetarische levensstijl. PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, vindt dit de wereld op zijn kop. Het eten van vlees heeft negatieve gevolgen voor dieren, milieu, klimaat en de wereldvoedselverdeling. Als iemand zich moet verantwoorden aan tafel, dan is dat de vleeseter. Daarom biedt PINK! Berber een gratis lidmaatschap aan van Vegadates, de ontmoetingssite voor vegetariërs. Dan hoeft ze in ieder geval niet bang te zijn voor een herhaling van deze rampzalige date!

Toen boer Frank vorige week een maaltijd voor zijn drie vrouwen klaar zou maken, vroeg hij of er dingen waren die zij niet lusten of waar zij allergisch voor waren. Toen Berber daarop antwoordde dat zij vegetariër is en dus geen vlees eet, reageerde Frank in eerste instantie alleen een beetje bot: of Berber het erg vond om het vlees ertussenuit te prikken, want het was toch wel erg ingewikkeld om het vlees in een aparte pan klaar te maken. Weinig galant van Frank, maar Berber nam het voor lief en deed er niet moeilijk over.

Toch vond Frank het nodig om er een punt van te maken. Waarom at Berber geen vlees? Op zich prima, maar dan moest ze er wel goed over nagedacht hebben. Want zodra je niet dezelfde keuzes maakt als de grote massa, heb je je te verantwoorden. Ook al doe je met geen vlees eten niemand kwaad. Sterker nog, een vegetarische levensstijl is goed voor mens, dier en milieu. Want voor jouw maaltijd worden geen dieren gedood. Voor jouw maaltijd worden geen dierziektes gekweekt. Voor jouw maaltijd worden niet extreem veel broeikasgassen en afvalstoffen uitgestoten. Voor jouw maaltijd eis je geen veelvoud aan plantaardige eiwitten en water op. Voor jouw maaltijd lijden geen andere mensen honger. Nee, als iedereen jouw voorbeeld zou volgen, dan zouden er een hoop mondiale problemen opgelost worden.

PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, is daarom van mening dat Berber zich niet had hoeven te verantwoorden voor haar vegetarische levensstijl. Liever zouden wij zien dat de andere tafelgenoten, die vermoedelijk minder nagedacht hebben over de gevolgen van het eten van vlees, zich verantwoorden voor hun keuze om wél vlees te eten.

Voor boer Frank was het in ieder geval duidelijk: Een verstandige dame die haar eigen keuzes maakt, dat vond hij blijkbaar too much to handle. PINK! wenst hem veel geluk met de andere twee dames. En wat Berber betreft: Om herhaling van de rampzalige date in de boerenkeuken te voorkomen, bieden wij jou een gratis lidmaatschap aan van Vegadates, een ontmoetingssite voor vegetariërs en veganisten. Dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je bij een volgende date de stukjes vlees uit je maaltijd moet prikken!

Geef een reactie

Laatste reacties (104)