5.717
82

Voormalig GroenLinks-statenlid ZH

Alfred Blokhuizen (Leiden, 1955) was van 2007 tot april 2015 voor GroenLinks lid van de Provinciale Staten in Zuid Holland.

Hij volgde ITO onderwijs metaalbewerking (1968-1972) en was korte tijd fabrieksarbeider. Daarna werd hij o.a. ondernemer in de omroepwereld van Vlaanderen. Daar was hij radiopresentator en mede-eigenaar van een regionale omroep in Gent. Sinds 1992 houdt hij zich bezig met de politiek. Van 1994 tot 2008 was hij fractievertegenwoordiger/gemeenteraadslid/fractievoorzitter/commissievoorzitter in de gemeente Spijkenisse.

Boerkaverbod? Gezellig!

Ik wist niet dat het boerkaverbod zo’n geweldige impact zou hebben. Hartelijk dank, mijnheer Wilders!

Er is heel goed nieuws te melden in ons land. Nu het boerkaverbod is geëffectueerd, is er plots heel veel veranderd. Alles ten goede. Ik ben er opgetogen van. Ik wist niet dat het plan van Wilders zo’n geweldige impact zou hebben. Hartelijk dank, mijnheer Wilders!

Wat is het geval? Ik zie al die televisieprogramma’s, al die commentaren in de krant en die uitlatingen via de socials. Dat maakt me echt blij! Eerst was ik in een mineurstemming. Hoe kan zulke wetgeving nu worden gemaakt in ons zo open land? Ik zag de razziateams van Pegida al door de straten marcheren, de bussen doorzoeken en de ziekenhuizen “schoonvegen”. Maar nee, die zorgen zijn onterecht. Een pak van mijn hart!

Ik hoor namelijk iedereen praten over met elkaar communiceren, elkaar aankijken en een veilig gevoel bezorgen. Allemaal door het verbod van een stukje textiel. Opeens is iedereen geïnteresseerd in de ander. Er is een einde gekomen aan kruintjes kijken in de tram, bus en metro. Weg met de smartphone, we communiceren voortaan met elkaar. Iedereen wil het, zelfs Annemarie van Gaal! Top!

Allways look at the bright side of life, denk ik dan. Een boerka zag ik toch al nooit op straat of in de metro, maar nu mag ik iedereen, ongevraagd en brutaal in de ogen kijken. Want het boerkaverbod gaf onomstotelijk aan dat daar een enorm gebrek aan is. Gezellig!

Of was dat communicatie-argument toch ook weer nep?

Geef een reactie

Laatste reacties (82)