Laatste update 09:34
4.420
48

Dichter, Oprichter Soul Rebel Movement

Kno’Ledge Cesare (Jerry King Luther Afriyie, 30 April 1981, Ghana) is een dichter, blogger en motivational speaker. Hij is de oprichter van de stichtingen Soul Rebel Movement en Nederland Wordt Beter. In 2011 startte hij samen met anderen de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme. Zie verder www.nederlandwordtbeter.nl, www.soulrebelmovement.com en www.twitter.com/thesoulrebels

Boos naar bed en boos weer opstaan

Van alle ernstige mensenrechtenschendingen afgelopen week, trok het seksfilmpje van een bejaarde vrouw de meeste aandacht

Soms word je wakker, kijk je op je tijdlijn en denk je: ‘In wat voor krankzinnige wereld leven wij?’ Ik hing van de week aan de telefoon met een goede vriendin van mij. Wij bespraken zo’n beetje de happening van de dag. Na een reeks van gebeurtenissen doorgenomen te hebben concludeerde ze: “Je gaat boos naar bed en je wordt boos wakker.”

Eurabia
Dat de VVD het weggelopen kindje, Geert Wilders, wil laten zien wie zijn ouders en voorbeelden zijn in polariseren, hebben wij gezien met de Bosmanwet die in beginsel pleitte voor een ander soort paspoorten voor Antillianen. Minister Edith Schippers die zonder blikken of blozen publiekelijk witte-superioriteit ophemelde in haar H.J. Schoo-lezing, en de recente brief van Rutte gericht aan de bewonderaars van het weggelopen VVD-kindje.

In de wereld van de VVD en de PVV doen mijn intellect en mijn ervaringen er niet toe. Ik ben bij voorbaat inferieur. Het was dan ook niet verrassend toen deze week VVD Tweede-Kamerlid Ybeltje Berckmoes de xenofobie van haar partij blootlegde door te zeggen: “De grenzen moeten dicht voor de angry young men uit Afrika en het Midden-Oosten. Hier in West-Europa dreigt een soort Eurabia te ontstaan.” Partijgenoot Halbe Zijlstra kon het niet waarderen dat ze het zo zei: “De wijze waarop zij dit zegt, verklaart waarom ze niet op de lijst staat.” De uitspraken van de VVD-fractievoorzitter zouden geloofwaardiger zijn als hij niet zelf mensen die uit nood op de vlucht slaan voor oorlog, afschilderde als ‘asielzoekers op zoek naar oogcorrecties en borstvergrotingen’.

Bush wordt nu al gemist
In het Amerika van de Republikeinen worden de media letterlijk tot waanzin gedreven. Trump doet net als zijn bewonderaar Wilders niet aan feiten, maar aan alternatieve feiten, een eufemisme voor grove leugens. De ene leugen volgt de andere op. Zo beweert Trump dat de media niet over aanslagen in Parijs en België hebben bericht. Als een rechter zijn moslimban opschort omdat het ongrondwettig is, beweert hij dat de rechters geen echte rechters zijn. Als je in het nadeel van Trump beslist, ben je niet echt of maak je nepnieuws.

Trump wil terroristen uitroeien, behalve als het om witte terroristen gaan. Na de terroristische aanslag op een moskee in Canada op 30 januari, waar maar liefst zes mensen omkwamen, gebruikte de regering-Trump schaamteloos de aanslag om de moslimban te rechtvaardigen. Toen achteraf bleek dat de dader ene Alexandre Bissonnette was, een witte terrorist en fan van Trump, werd de aanslag in het Quebec Islamic Cultural Center professioneel genegeerd. Trump en zijn team gingen liever het kledingmerk van dochterlief aanprijzen via sociale media en de nationale tv. Ambtsmisbruik, roepen vriend en vijand! En als je medelijden had met Melania Trump, moet ik je teleurstellen. Zij heeft aan de Daily Mail laten weten dat ze het presidentschap ziet als een unieke kans om heel veel geld te verdienen. Je moet het wel heel erg bont hebben gemaakt om mensen na drie weken presidentschap Bush te laten missen.

Vogelvrij
In België dacht men blijkbaar: ‘In deze krankzinnige wereld kunnen wij niet achterblijven.’ Op donderdagavond 9 februari heeft de plenaire Kamer in België de racistische wetsontwerpen van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) goedgekeurd. Een wetsvoorstel waarmee vreemdelingen – ook zij die in België geboren zijn – het land kunnen worden uitgezet, als men vindt dat zij een gevaar vormen voor de openbare orde. Je leest het goed, als men het vindt. Zonder tussenkomst van een rechter, want die stellen lastige vragen. Misschien stellen rechters en advocaten lastige vragen, omdat zij de vrijheid van meningsuiting en recht op gelijkheid van het individu belangrijker vinden dan de heer Francken. Deze wet heeft niets met terreurbestrijding te maken. Met het wetsvoorstel krijgt de Dienst Vreemdelingenzaken bijna absolute macht om niet-witte Belgen het land uit te zetten als hun toon de staat niet bevalt. Zij kunnen als Belgische burgers nu binnen enkele uren op het vliegtuig gezet worden naar een land dat zij niet kennen, omdat ze zich niet langer laten koloniseren.

Hoeveel is een zwart leven waard?
In Frankrijk is het leven van zwarte mensen niets waard. Franse wetsdienaars voeren een eenzijdige oorlog tegen niet-witte Franse burgers. Ik heb familie wonen in de banlieues. Mijn neefje vertelde mij tijdens mijn laatste bezoek dat als niet-witte Fransman hij niet welkom is in de witte buurten. Hij kent zijn plek in Frankrijk, dat is in de buitenwijk van Parijs, de zogeheten Banlieue. Daar zijn ze in de meerderheid, vergeten en afgeschreven door de politiek en de politie omdat ze niet wit zijn. “Maar als de politie je tegenkomt, is je leven niets meer waard.”

Op donderdag 2 februari was het niet anders toen vier Franse agenten een 22-jarige zwarte jongerenwerker tot bloedens toe anaal bewerkten met een wapenstok. De gemeenschap liet het dit keer niet voorbij gaan en protesteert tot de dag van vandaag. President François Hollande moest wat doen. Hij ging naar het ziekenhuis waar de jongen werd geopereerd aan zijn rectum en liet de jongen vanaf zijn ziekbed mensen oproepen om “de oorlog te stoppen”. Het zou mooi zijn geweest als de president de politie had opgeroepen om de zinloze oorlog tegen niet-witte Franse burgers per onmiddellijk te staken. Maar die oproep bleef uit. Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als ze het leven van een zwart mens dezelfde waarde zouden toebedelen als dat van een witte.

Terug naar Nederland
Nu het verkiezingstijd is roepen vrijwel alle partijleiders dat de overheid het vertrouwen van burgers moet terugwinnen. Dat dit op loze woorden gebaseerd is, zagen wij met de voordracht van Fred Teeven, oud-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, om in dienst te treden bij de Raad van State. Als je het gezag en de geloofwaardigheid van het hoogste adviescollege wil ondermijnen, is de oud-staatssecretaris een uitstekende keuze. Fred Teeven als onderdeel van de hoogste bestuursrechter, is net als Wilders naar voren schuiven om een moskee te beschermen tegen rechtsextremisten. Het standpunt van de VVD over criminaliteit op hun website is duidelijk: “Wij pakken criminaliteit keihard aan.” Behalve als het om onze vriendjes en partners gaat, zou erbij moeten staan. Fred Teeven maakt deals met topcriminelen, liegt tegen het kabinet en ondermijnt de democratie en wordt beloond met een erebaan bij de Raad van State? Beste meneer Rutte, het afnemende vertrouwen in de overheid herstel je niet met vriendjespolitiek. Doe zelf normaal!

Wat mij het meeste bij is gebleven in dit alles is dat van alle ernstige mensenrechtenschending afgelopen week, het seksfilmpje van een bejaarde vrouw de meeste aandacht trok. Van onze hoge moraal, normen en waarden blijft er op deze manier weinig over om over op te scheppen in het buitenland.

Geef een reactie

Laatste reacties (48)