1.203
53

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Botte bijl

Over wat kunst en cultuur te bieden hebben

Ik heb de afgelopen tijd meerdere intensieve ervaringen gehad in theaters, een bioscoop, een kerk en een museum. Een willekeurige greep.

Opera (Die Walküre met Eva-Maria Westbroek), de Matteus Passion in Naarden, De Russen (totaal toptheater van Toneelgroep Amsterdam), Fanny en Alexander (jeugdtheater van De Toneelmakerij), Wat is het nu (Mug met de Gouden Tand), Un Tramway (Holland Festival, met de franse actrice Isabelle Huppert in een glansrol op het toneel), de expositie 10 jaar mecenaat van Han Nefkens in museum Boymans van Beuningen in Rotterdam, de film Alle Tijd van Job Gosschalk en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Begin van deze week was ik een paar dagen op theaterfestival Oerol op Terschelling. Daar zag ik verschillende grote en kleine voorstellingen, sommige fantastisch, andere boeiend-experimenteel. Maar wat ik daar voortdurend dacht is: als al die honderden theatermakers en kunstenaars geen broedplaatsen, buurthuizen, ateliers, studio’s, theatertjes en locaties hebben om voor appels en eieren hun passie te volgen, komen ze nooit in die topproducties terecht waar zoveel mensen zulke intense gelukkig makende ervaringen ondergaan. Een tuin komt nooit tot bloei als de bodem niet goed bewerkt wordt. Als onderin grof gekapt wordt, bloeit er op den duur niks. Dan wordt het voorgoed winter. 
Ik wil dat er met mijn belastingbijdrage respectvol, verantwoordelijk en intelligent wordt omgegaan.
TUINIEREN DOE JE NIET MET EEN BOTTE BIJL.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)