1.567
162

CDA raadslid

Ibrahim Wijbenga (33) CDA raadslid in Eindhoven, schrijft op persoonlijke titel.

Burqaverbod en de boer Koekoek van 2012

Een burqaverbod voor pakweg 150 moslima's. Onbenulliger kan het niet. Het wordt echt tijd dat dit kabinet van gedoogpartner PVV loskomt

Zoveel heisa voor zo’n kleine groep. En dat allemaal om gedoogpartner PVV binnenboord te houden. Zelfs een gezagstrouw orgaan als de Nederlandse politiebond spreekt van een betreurenswaardig precedent: Een onnavolgbaar staaltje symboolwetgeving voor een probleem van niks.

Hebben ze in Den Haag niets anders te doen, vraag je je af. Alsof er geen economische crisis is, de euro niet onder druk staat, een nieuwe bezuinigingsronde voor de deur staat. Zelfs een eerbiedwaardig college als de Raad van State maakt bezwaar tegen een burqaverbod, omdat het onaanvaardbare inbreuk is op de vrijheid van godsdienst.

Je vraagt je af waar het CDA in dit verband staat: een partij die traditie getrouw de vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel heeft. Het wordt echt tijd dat dit kabinet van gedoogpartner PVV loskomt. En als het kabinet dat niet doet, dan doet de PVV het zelf wel. De aftakeling is al begonnen.

Een dramatisch zetelverlies van pakweg zeven zetels in het tijdsbestek van een paar weken. Nog even en Geert Wilders is de boer Koekkoek van 2012. Een lachwekkende karikatuur die door niemand meer serieus wordt genomen.

Ibrahim Wijbenga, raadslid voor het CDA in Eindhoven, schrijft dit op
persoonlijke titel

Volg Ibrahim Wijbenga op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (162)