2.647
67

Publicist

Anna Visser, tot voor kort fulltime werkend en moeder van drie kinderen, zegde in maart 2008 haar baan als directeur van omroep LliNK op om zich te bezinnen op een toekomst waarin werken en zorgen meer in balans zijn. De reacties in haar omgeving waren fel: Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW, smeekte haar bij Pauw & Witteman als getalenteerde vrouw toch aan de top te blijven en ook haar vrienden vonden dat ze te waardevol was voor de samenleving om thuis voor de kinderen te gaan zorgen. Toch bleef ze bij haar keuze weer de baas te worden over haar leven en als zelfstandig ondernemer haar eigen agenda te kunnen bepalen. En ze zit nog steeds niet stil : In het voorjaar van 2010 komt haar eerste boek 'Nieuwe vrouwen' uit, vanaf januari gaat ze een maandelijkse talkshow presenteren in De Machinist in Rotterdam en ze is bezig een tv-station op internet op te zetten. Verder volgt ze nog steeds de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en wordt ze regelmatig gevraagd mee te denken over 'groene' oplossingen en initiatieven door verschillende organisaties.
Meer van Anna Visser op www.nieuwevrouwen.nl

Bye bye Bananenbar

In IJsland is een verbod van kracht geworden op striptease

Alle tenten in het land waar strip- en/of lapdance acts worden vertoond, worden bij wet verboden en gesloten. Ook horecagelegenheden waar vrouwen schaars gekleed of met ontbloot bovenlichaam bedienen, gaan in IJsland in de ban.

Dit mede dankzij de onaflatende inzet van de vrouwelijke minister president van het land, Johanna Sigurðardottir. ‘Laat dit een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Vrouwen zijn niet te koop!’ juichen feministen overal op de wereld. Maar moeten we wel zo blij zijn met IJsland’s nieuwste wet?
Bij aangenomen wetten tegen bijvoorbeeld huiselijk geweld, illegale vrouwenhandel en gedwongen prostitutie juich ik om het hardst. Maar een verbod op dit, in mijn ogen, tamelijk onschuldig vermaak?
Wat moeten mannen dan doen op hun vrijgezellenavond? En mag een cursus paaldansen, enorm in opkomst op het moment, dan ook niet meer?
Waarschijnlijk mag het alleen nog als vrouwen onderling elkáár hun paaldans- en stripkunsten tonen, zolang er maar geen mannen in de buurt zijn. Nee, ook geen lesbische vrouwen natuurlijk, die kunnen daar dan weer allerlei lustgevoelens bij krijgen en dat is nu juist niet de bedoeling. Zucht.
Weet je wat misschien een goed idee is, mevrouw  Sigurðardottir : dat we een wet verzinnen die alle vrouwen voorschrijft kleding te dragen die hun gehele lichaam en gezicht bedekt en de vrouwelijke rondingen zo min mogelijk accentueert. In openbare ruimtes dan hè, want we leven hier natuurlijk wel in het vrije Westen. Wat mensen thuis uitvoeren, mogen ze helemaal zelf weten.
En zullen we die wet  dan ook voor mannen laten gelden? Dat is wel zo eerlijk en een enorme stap voorwaarts richting hetbereiken van het gelijkheidsideaal. 
Ik vind het echt een heel goed idee van mezelf, als ik zo vrij mag zijn. En het enorme gat dat er op vrijgezellenfeestjes valt bij het verdwijnen van de stiptease en eendagsworkshops paaldansen is dan ook meteen gedicht. Spelletjes als ‘Wie is de mysterieguest in het blauwe gewaad’ of het oud-Hollandse ‘Ezeltje prik met de blinddoek’ staan garant voor een dolle avond.
Als u het net als ik een goed idee vindt,  mevrouw  Sigurðardottir, kunnen we misschien samen een dienstreis maken naar bijvoorbeeld Saoedi-Arabië. Daar hebben ze jarenlange ervaring met een soortgelijke wet. Kunnen we meteen het heerlijke gevoel van vrijheid ervaren van gesluierd en bedekt over straat gaan, zonder fluitende bouwvakkers of ander mannelijk gespuis.
Mocht u op mijn voorstel ingaan, ik kan zelf pas volgende week. Deze week heb ik het nogal druk. Ik moet nog snel naar de Bananenbar in Amsterdam, waar ik nog nooit geweest ben. En dan toch in godsnaam zelf ook maar een cursus paaldansen en striptease gaan volgen, nu het nog kan. Niet dat dat me ooit erg getrokken heeft maar ik ken een aantal vrouwen die het heerlijk vinden hun vrouwelijkheid op deze manier te demonstreren. Dus dat wil ik ook ervaren, voordat het een misdaad wordt. Als ik tijd over heb, zal ik vast op zoek gaan naar geschikte allesbedekkende kleding voor ons reisje. Wat is uw favoriete kleur? Zwart, neem ik aan.

Geef een reactie

Laatste reacties (67)