1.000
11

Journalist / Programmamaker

Hasna El Maroudi (Rotterdam, 1985) is co-founder van Magazine Lilith. Ze is journalist, columnist, programmamaker en presentator. Hasna werkt o.m. voor De Volkskrant, De Correspondent en NPO Radio 1. Ook is ze het presentatiegezicht van de Vers Beton Live show. Eerder was ze redacteur bij Joop.nl. Hasna’s werk is o.m. gepubliceerd in NRC Handelsblad, Trouw, The Huffington Post en Der Spiegel.

Cool, hip en oud

Als je niet weet of je morgen haalt, moet je van vandaag een feestje maken

De meeste vrouwen willen niet ouder worden. Met de jaren komen de rimpels, trekt de zwaartekracht harder aan de borsten, verovert grijsheid je haren, verwelken mooie lokken. Verjaardagen worden niet meer gevierd, leeftijd wordt een taboe; niemand hoeft te weten hoe ver je al verwijderd bent van de jeugd die eeuwig leek.


Maar dat het ook anders kan tonen de filmpjes van Advanced Style. Het zijn de trailers van een documentaire over het leven en de kledingstijl van fantastische oudere dames die het monster van de tijd tarten. Tout modewereld wacht op de première van de film die nu bijna af is.

De boodschap van de vrouwen is duidelijk: ouder worden we allemaal, maar hoe je dat ondergaat is aan jou.

Een aantal van de geïnterviewde vrouwen geeft ruiterlijk toe haar leeftijd geruime tijd verzwegen te hebben, maar inmiddels hebben ze er allemaal vrede mee. Dik in de 80 of zelfs ouder – Ilona Royce Smithkin is inmiddels al 93 jaar! – genieten ze juist extra. Het klinkt wellicht wat hard, maar als je niet weet of je morgen haalt, moet je van vandaag een feestje maken.

Bekijk hier de lange trailer van de documentaire
Bekijk hier een aantal andere interviews

Dit artikel staat ook op de website van Hasna El Maroudi

Volg Hasna El Maroudi ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (11)