1.908
35

Voorzitter Humanistisch Verbond

Boris van der Ham is de voorzitter van het Humanistisch verbond. Eerder was hij tien jaar lang Tweede Kamerlid voor D66. Hij studeerde geschiedenis in Amsterdam en doorliep de Toneelacademie in Maastricht. Vanaf zijn vijftiende werd hij politiek actief bij de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66, waar hij tussen 1998 en 2000 landelijke voorzitter van was. Hij was acteur bij verschillende toneelgezelschappen, werkte voor de Europese fractie in Brussel en de Tweede Kamerfractie in Den Haag. In 2002 werd hij gekozen tot Kamerlid en in 2006 met voorkeurstemmen herkozen. Hij voert onder meer het woord over economische zaken, onderwijs, vrijheden en milieu. In 2007 werd Van der Ham uitgeroepen tot internetpoliticus van het jaar. Boris' stukken schrijft hij op persoonlijke titel.

D66 wil soms te aardig gevonden worden

D66 werd in 1966 opgericht door Hans van Mierlo, maar ook door Hans Gruijters. Deze markante politicus was wars van politieke correctheid. D66 kan soms wel wat van zijn onaangepastheid gebruiken.

In dit jubileumjaar is het belangrijk dat D66 ook deze ‘dwarse’ aartsvader herdenkt.

Sinds 1 januari 2010 publiceerde Boris van der Ham tot september 2012 vrijwel wekelijks ‘vrijzinnige lezingen’ of ‘vrije lezingen’. Sinds mei 2016 zijn de ‘Vrije Lezingen’ (zowel in het Nederlands, als het Engels) weer in de lucht.


Laatste publicatie van Boris van der Ham

  • Nieuwe Vrijdenkers (met Rachid Benhammou)

    12 voormalige moslims vertellen hun verhaal

    2018


Geef een reactie

Laatste reacties (35)