Laatste update 10:37
6.595
54

Scholier

17-jarige havist die zich veel bezigt met politiek, recht en maatschappij. Actief lid van D66 en Biseksueel.

Daarom staken wij, minister Slob

Het is uw kabinet dat deze scholieren tot actie gedreven heeft

Geachte meneer Slob,

cc-foto: Greenpeace

Tot mijn grote verbazing las ik dat u het niet eens bent met “de manier waarop jongeren actie voeren voor klimaat”. U stelde dat jongeren in hun eigen tijd actie voor klimaat moeten voeren en dat u het best omarmt, maar dat onderwijs onderwijs is.

Mag ik u informeren, dat het uw kabinet (en de vooorgaande) is dat de afgelopen decennia het klimaatprobleem compleet heeft gebagatelliseerd? Halve klimaatakkoorden gepaard aan de belangen van multinationale lobbyisten, politici uit uw coalitie die hun eigen klimaatakkoord tegenspreken (kuch, kuch meneer Dijkhoff), industriële klimaattafels én jarenlange bagatellisering vanuit coalitiepartijen maar ook Europa van het klimaatonderwerp. Laten we de wereld niet omdraaien meneer Slob, het is uw kabinet en zijn wangedrag ten aanzien van dit onderwerp, dat deze scholieren tot actie gedreven heeft.

En niet alleen dat. U als minister van Onderwijs zou moeten begrijpen en inzien dat, wanneer jongeren al geen stemrecht hebben noch enige invloed op de besluitvorming van hun eigen toekomst, zij al helemaal niet accepteren dat het uw politiek is die stilzit op dit onderwerp, die praat met de verkeerde gesprekspartners op dit onderwerp en uw kabinet dat alsmaar weer de rijke man met de dikke Mercedes verdedigt die tankt bij het belanghebbende Shell bij dit, voor hen als muziek in de oren klinkende, klimaatakkoord.

Tevens, minister Slob, ben ik van mening dat wanneer docenten mogen staken (en terecht overigens!) leerlingen dit óók mogen. Want dit is geen spijbelen meneer Slob, dit is staken. Staken tégen de slordige omgang van uw kabinet met klimaat.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)