485
29

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Dagelijks opportunisme

Het is hartenloos en, als u liever andere argumenten wenst, kapitaalvernietiging om Sahar terug te sturen naar een disfunctioneel en gevaarlijk land

Wat het Afghaanse meisje betreft dat Leers liefst wil terugsturen (‘terug’ naar waar ze nooit geweest is, ze is hier opgegroeid) ben ik de opportunist die ik eerder beschreef. Hoe bestaat het dat je een in Nederland opgegroeid, verwesterd en ambitieus en blijkbaar ook hardwerkend meisje naar de rimboe stuurt?

Regels zijn regels? Flauwekul. Dan maar ad hoc beleid. Ik ben er helemaal voor. Het moet de opportunist in mij zijn. Of pragmaat werd het ook wel eens genoemd. Soms zelfs liberaal als je vindt dat iedereen de kans moet krijgen in Nederland het te maken, zeker als dat op eigen kracht gebeurt door een kind.

Zijn we daarvoor te vol? Hebben we daarvoor geen geld? Komop. Het is hartenloos en, als u liever andere argumenten wenst, kapitaalvernietiging om dit meisje terug te sturen naar een disfunctioneel en gevaarlijk land. We zijn deel van de geschiedenis van Afghanistan, luidde het. Nou, neem dit er dan ook bij.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (29)