1.363
20

GroenLinks gemeenteraadslid Amsterdam

Evelien is geboren op 28 oktober 1984 in Bussum. Ze woont sinds 2003 in Amsterdam. In 2008 woonde ze een half jaar in Nairobi (Kenia) om te werken voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, daarna ging ze een jaar studeren in New York (2008/2009) waar ze ook werkte voor een organisatie in Harlem die Afrikaanse vluchtelingen bijstaat met sociale, medische en juridische kwesties. In deze periode van 540 dagen in het buitenland hield ze een blog bij. Vanaf juni 2009 is ze weer terug in Nederland. Op 1 januari 2010 begon ze als promovendus aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze onderzoek doet op het gebied van internationaal vluchtelingenrecht en internationaal strafrecht. Daarnaast is ze sinds haar terugkeer uit New York ook lid van de gemeenteraad van Amsterdam voor Groenlinks. Op 3 maart 2010 werd ze opnieuw gekozen in de gemeenteraad. Ze publiceert op persoonlijke titel.

Dank aan Maxime

Rutte en Wilders kunnen best gemist worden maar Verhagen...

Ik hoop dat dat CDA-congres morgen in godsnaam instemt met Beige-I (mag dat wel of heb ik nu heel Benidorm beledigd?). Met het afsluiten van die vermaledijde formatie en al dat geouwehoer van de heren Rutte, Verhagen en Wilders komt er namelijk ook een einde aan een groot schandaal waar nog helemaal niemand op gewezen heeft.

Nederland heeft namelijk al ruim twee maanden geen functionerende minister van Buitenlandse Zaken meer! [even een pauze voor uw ontstelde blik]

De kamerleden Rutte en Wilders kunnen best gemist worden (niet dat ze überhaupt één schriftelijke of mondelinge vraag zelf voorbereiden), maar Verhagen moet toch echt zo nu en dan het Nederlands belang verdedigen in den vreemde. Moest hij niet handjeklap doen op de jaarlijkse vergadering van de Algemene Vergadering van de VN? Moet hij niet af en toe in Europa zaken voor elkaar krijgen? Een ambassade openen? De handelsbetrekkingen met China, India en Brazilië verbeteren?

In het nieuwe regeerakkoord (allemaal even lezen!) staat: Het externe beleid, waarvoor de minister van Buitenlandse Zaken als coördinerend bewindspersoon eerstverantwoordelijk is, zal zich richten op bevordering van internationale stabiliteit en veiligheid, energie- en grondstoffenzekerheid, bevordering van de internationale rechtsorde, alsmede bevordering van handels- en economische belangen van Nederland en Nederlandse bedrijven.

Da’s niet onbelangrijk, me dunkt. Normaal gesproken had Verhagen al dat werk kunnen uitbesteden aan zijn collegae op BuZa, maar sinds het vertrek van de PvdA uit de coalitie zijn ook Frans Timmermans (Europese Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) van het toneel verdwenen. Het hele departement rust op de schouders van Maxime, maar die was enkel druk met een discussie over “1-1-7, als je gedwongen wordt te trouwen met je neven”.

De andere ministers van deze regering kunnen nog uit hun neus eten met een verwijzing naar de demissionaire staat van het kabinet. Het enige departement waar dat niet voor geldt, is nu net Buitenlandse Zaken. Heus niet dat ze bij de VN zeggen: ‘Jeetje, Maxime is niet aanwezig bij de vergadering? Nou, laten we die Millennium Goals volgend jaar dan maar bespreken.’ Wanneer Nederland binnenkort uit de G20 worden geschopt, dan weten we wie we moeten bedanken.

Geef een reactie

Laatste reacties (20)