845
12

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Das logisch

Op de radio, in de rust van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (oefenwedstrijd, maar toch lekker, 3-1) hoorde ik een heerlijk onnavolgbaar Cruijffiaans gesprek

Johan Cruijff keert terug op het oude Ajax-nest, in een beleidsfunctie. Dat wil zeggen, hij krijgt een soort klankbordfunctie in het bestuur, of in de Raad van Commissarissen, dat werd me niet duidelijk. En hij wordt niet de baas, dat is directeur Rik van den Boog. En dat zijn de echte bestuurders. Hij niet, maar het zou toch wel gek zijn als hij (en de maatjes die hij meeneemt) linksaf willen, en het bestuur rechtsaf, bijvoorbeeld over een nieuwe technisch directeur, dat ze dan rechtsaf gaan. Das logisch.

Met andere woorden, Cruijff wordt gewoon de baas van Ajax en wie dat niet pikt, krijgt een probleem. Hij orakelde wat over platforms en klankborden en bestuurders en linksaf en rechtsaf, er was voor een verre liefhebbende buitenstaander geen touw aan vast te knopen, maar toen hij afsloot met de mantra DAS LOGISCH wist ik dat het goed kwam. De grote roerganger is terug.

Das goed nieuws.
Das logisch.
Er is weer hoop.

Nu nog Willem van Hanegem naar Feijenoord.

Dit stuk staat ook op hannekegroenteman.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (12)