1.052
16

Jurist

Terphuis (37) is geboren in Teheran (Iran). Hij groeide op in een gezin met acht kinderen. Bij zijn geboorte bleek al vrij snel dat hij problemen had met zijn ogen. Oogoperaties waren voor zijn ouders onbetaalbaar. Zijn visuele beperking houdt in dat hij 6% met zijn rechteroog kan zien en 1% met zijn linkeroog. Zijn slechtziendheid heeft hem nooit belemmerd in zijn leven, maar juist steeds uitgedaagd om verder te gaan met zijn ambities en dromen.

Terphuis woonde tot zijn achttiende in Iran. Hij vluchtte omdat hij niet kon accepteren dat hij door de autoriteiten steeds in keurslijf werd gejaagd.
Toen hij eenmaal werd genaturaliseerd, besloot hij zijn naam te veranderen.

De afscheidsspeech van Wilders

Politiek van Wilders is een politiek van 'happy hour'

Ondanks campagnetijd liet Wilders in de afgelopen weken nauwelijks van zich horen. Hij onthield zich van deelname aan debatten. Afgelopen zondag was het eindelijk zover. Tijdens het debat bij RTL had hij de kans om te schitteren. Goed moment om de balans op te maken.

Machtspositie

Door in 2010 gedoogsteun te verlenen aan het kabinet kreeg Wilders veel politieke macht. Bewust van zijn machtspositie diende de PVV-leider toen een forse agenda in, over onder meer de immigratie, ouderenzorg, dierenwelzijn en Henk en Ingrid. Hij maakte echter zijn klus niet af. In april trok hij de stekker uit het kabinet dat met zijn gedoogsteun tot stand was gekomen. Hij maakte zijn beloftes niet waar en

de ouderenzorg is er niet beter op geworden ondanks de belofte van Wilders. Toestroom van immigranten is, blijkens de cijfers, niet substantieel afgenomen, zoals de PVV-leider bij het aantreden van het kabinet in oktober 2010 met veel bombarie aankondigde. Ook van zijn belofte om voor de portemonnee van hardwerkende Nederlanders op te komen, is niet veel terechtgekomen. Zij voelen zich onzekerder naarmate de koopkracht daalt.

Is er niets positiefs te melden? Jawel. De dieren hebben het nu beter vergeleken met 2010. Door te bellen met 144 red je nu een dier. En dat heeft Wilders toch mooi voor elkaar gekregen voor de parkiet en de kavia. Ook zorgde hij ervoor dat ons land een meldpunt rijker werd, namelijk het Polenmeldpunt. Dat we later niets meer hebben gehoord over dat meldpunt doet er ook niet toe, want het ging Wilders wederom om aandacht en niet om oplossingen.

Vertrek
Nadat Wilders in april de stekker uit het kabinet had getrokken, ontstond grote onzekerheid over de vraag hoe nu verder moest in deze tijden van economische crisis. Ondanks alle commotie reisde PVV-leider zonder enig plichtsbesef of verantwoordelijkheidsgevoel naar Amerika om zijn boek over de islam te verkopen. Maar hij was toen ook bezig om zijn vertrek vanuit Nederland naar de VS te regelen. In mijn artikel in de Volkskrant schreef ik eerder over zijn vertrek naar de VS.

Tijdens het debat bij RTL was het heel duidelijk; Wilders draaide steeds weer hetzelfde plaatje. Hij somde weer allemaal problemen op waarmee ons land te kampen heeft. Een kind kan de was doen. Op de vraag van Frits Wester welke oplossingen de PVV heeft om Nederland uit de crisis te helpen, bleef het bij veel geschreeuw en weinig wol. Nu blijkt ook uit de cijfers van het CPB dat de voorstellen van PVV alleen voor korte termijn een opleving van onze economie tot gevolg zullen hebben. De politiek van Wilders is een politiek van ‘happy hour’.

Nu wil hij dat Nederland uit de Europese Unie stapt; ons land achter de dijken. De Nederlandse economie draait voor  een heel belangrijk deel op export. Al in de tijd van de VOC verdiende Nederland aan het buitenland. Duizenden mensen verdienen momenteel hun boterham in de Rotterdamse haven dankzij de handel met Europese landen en daarbuiten. Onze bloemensector verdient miljoenen per jaar aan export van bloemen naar Polen.

Wilders heeft het contact met de samenleving verloren. Hij is vervreemd van ons land. De macht heeft hij uit handen gegeven en in de peilingen daalt zijn partij steeds verder weg. Zijn achterban heeft er kennelijk genoeg van dat hij iedere keer weer angstbeelden creëert en onzekerheid zaait, en dat terwijl serieuze oplossingen wegblijven. Steeds vaker reist hij naar de VS. Wilders is klaar met Nederland.

Zijn afscheidsspeech komt er; vraag is alleen wanneer. Wij kunnen de datum van zijn speech bespoedigen door op 12 september niet op de PVV te stemmen. Laat Wilders maar zo snel mogelijk vertrekken. Het is goed voor hem, goed voor onze mensen en goed voor Nederland.


Laatste publicatie van Sander Terphuis

  • De Worstelaar

    De Iraanse rebel met een oer-Hollandse naam

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (16)