1.047
9

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

De film die elke politicus moet zien

Zoals elk jaar zit ik weer in de emotionele achtbaan die IDFA (Documentaire Festival) heet.

Bijna elke documentaire die ik dit jaar tot nu toe heb gezien heeft indruk op me gemaakt. Er waren hilarische, ontroerende, feestelijke en natuurlijk ook opwindende.

Bijvoorbeeld Armadillo, een indringend portret van een bataljon Deense soldaten op missie in Afghanistan. Nooit eerder voelde ik me zo middenin die strijd zitten, wel in mijn bioscoopstoel, maar toch. En wat heel erg duidelijk werd was, dat die Taliban net zo min te verslaan is als de Vietcong destijds in Vietnam. Het kost levens, fysiek en emotioneel welzijn van de deelnemers en heel veel geld. En het haalt helemaal niks uit: de ongewapende bevolking daar voelt zich volkomen onveilig tussen de bewapende Talibanstrijders en de bewapende westerse strijdmachten. Armadillo is één van de documentaires waardoor je denkt Het komt nooit goed als we zo doorgaan. Ik wou dat alle Tweede Kamerleden en het hele kabinet verplicht naar Armadillo gingen kijken en pas daarna beslissen of Nederland weer moet deelnemen aan een missie in Afghanistan.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)