4.590
352

Hoogleraar Openbare Financiën

Professor Harrie Verbon is econoom en momenteel werkzaam als hoogleraar Openbare Financiën en Sociale Zekerheid aan de Universiteit van Tilburg. Zijn onderzoek behelst onder meer de volgende terreinen: de macroeconomische effecten van vergrijzing, migratie, herverdeling en economische groei, overdrachten tussen generaties (inclusief pensioenen) en verhandelbare emissierechten. Professor Verbon is daarnaast lid van het bestuur van het Rathenau Instituut. Hij was eind jaren '90 lid van de programmacommissie van het CDA, maar heeft inmiddels het lidmaatschap van die partij opgezegd.

De grondrechten van Dries en Anja: niet voor de vrouwen in Gaza

Als je Hamas goedkeurt, moet je je mond houden over de PVV

Onlangs mocht ons aller Dries Van Agt in bijna 1800 woorden in de Volkskrant uitleggen waarom het gedachtengoed van Wilders zo verwerpelijk is. Hij noemde de belasting op hoofddoekjes, die de PVV voorstelt als een van de voorbeelden van de ‘schokkende teksten’ in het verkiezingsprogramma van de PVV.

Gelukkig ging bij velen in het land het belletje van Hamas rinkelen, waaronder bij Arnon Grunberg, die in dezelfde krant zei dat als je Hamas een redelijke gesprekspartner vindt, de PVV dat toch zeker ook is. Wat heet? Hamas executeert politieke tegenstanders zonder vorm van proces, verbiedt vrouwen in bikini’s aan het strand te vertoeven en verbiedt vrouwen op een motor te rijden. Bovendien tolereert en organiseert Hamas raketbeschietingen op burgers. Als je dat allemaal impliciet goedkeurt, zoals Van Agt als bekend doet, moet je je mond houden over de PVV die heel wat onschuldiger zaken wil.

Op Joop bleek Anja Meulenbelt zich een paar dagen eerder, en net terug van een weekje Gaza, al vreselijk druk te maken over de grondrechten die bij Geert Wilders niet in goede handen zouden zijn. Instemmend citeerde ze de verontruste CDA-ers die hadden geschreven dat de PVV tornt ‘aan verschillende van onze grondrechten, met name het recht op gelijke behandeling’. Ook hier natuurlijk het Hamas belletje. Je vraagt je inderdaad af wat Anja in Gaza toch in hemelsnaam uitspookt. De voortdurende beknotting van de rechten van vrouwen in Gaza blijft haar maar ontgaan. Ze heeft ook nog steeds geen tijd gehad het handvest van Hamas te lezen. Wat lezen we daar over vrouwen? Dit bijvoorbeeld: ‘De vrouw is het huis van het vechtende gezin. Of ze nu een moeder is, of een zus, ze moet voor het gezin zorgen, de kinderen opvoeden en ze de waarden van de Islam inprenten. Ze moet hen leren hun religieuze plichten uit te voeren als voorbereiding op de gevechten die hen te wachten staan.’ Dat zijn nog eens gelijke rechten in Gaza: de vrouw als opvoeder van kindsoldaten. De man mag natuurlijk buiten spelen.

Ik schreef hier al eerder over de sluipende Islamisering in de Gaza-strook waar vrouwen het slachtoffer van worden. Deze zomer kwamen er weer een paar beperkingen bij. Vrouwen mogen niet meer in het openbaar de waterpijp roken. Gemengd haar knippen is ook al niet meer toegestaan. Dat zijn voor Anja natuurlijk geen grondrechten en ze kan haar waterpijpje natuurlijk altijd in Nederland blijven roken, want Geert heeft dat in zijn programma nog niet in de ban gedaan

Geef een reactie

Laatste reacties (352)