704
18

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

De media corruptie van Murdoch

Reken er niet op dat in het huidige politieke klimaat de onderste steen boven komt

Het Murdoch schandaal lijkt als een geweldige ballon zich op te blazen en dan te ontploffen. Meer dan journalistiek over het randje is het nu een crimineel complex geworden, met omgekochte politiemannen, gecorrumpeerde Scotland Yard directeuren en algehele incompetentie of, erger, opzettelijke nalatigheid. Murdoch is daarvoor verantwoordelijk.

Het staat te bezien of hij in de VS in de problemen komt. Het congres, nooit te beroerd om stevig te roepen, is opmerkelijk stil. James deMint, de theeslijmende senator van South Carolina, zegt dat hij het te druk heeft met het ruïneren van de Amerikaanse kredietwaardigheid om zich met Murdoch bezig te houden. Eerder lijkt het alsof de Republikeinen hun bevriende mediacomplex, van Wall Street Journal tot Fox News via de Weekly Standard, niet willen aanpakken.

In de NYT een bijtend verhaal van Joe Nocera over de manier waarop de Wall Street Journal, vroeger een serieuze krant, heeft nagelaten serieus over het News Corporation verhaal te rapporteren. Het is uiteindelijk een business verhaal van enorme proporties. De WSJ heeft er nauwelijks iets aan gedaan. Ja, interviews met Murdoch en zijn zoon, van Telegraaf niveau. Interviews waarin de vragen die nodig zijn niet gesteld worden en de antwoorden gedicteerd zijn door het pr bureau van News Corporation.

Gelukkig hebben we het laatste woord nog niet gehoord maar reken er niet op dat in het huidige politieke klimaat de onderste steen boven komt. Klik hier voor Nocera.

Dit artikel verscheen eerder vandaag op de weblog van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (18)