1.058
33

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

De overheid en de grote vaderlandse vloek

www.godverdomme.nl is veilig door het Ministerie van Algemene Zaken uit de circulatie gehaald

Ik dacht: zal ik nou die sneeuw trotseren of toch maar thuis blijven? Uren extra geslapen en alles wat ik de afgelopen week aan rust tekort kwam, ingehaald. Nou zit ik om twee uur ‘s-middags als een ongewassen varken in mijn pyama achter de computer. Het is lekker warm thuis en eigenlijk wel gezellig. De hond ligt ook voor pampus. Aan de andere kant moet een mens wel de discipline erin houden. Ik zucht. Ik tik: www.godverdomme.nl. Zou dat wat opleveren?

Het levert zeker wat op: op het scherm verschijnt het moderne voor heel veel duur geld recent gestileerde en daardoor kapotgeleukte wapen van Nederland. De Dienst Publiek en Communicatie van het Ministerie van Algemene Zaken doet de volgende mededeling: “Deze domeinnaam is geregistreerd voor de Nederlandse overheid”.

Eens verder kijken. Alle Nederlandse krachttermen waar een mannelijk dan wel een vrouwelijk geslachtsdeel aan te pas komt, blijken door de porno-industrie bezet. Net als gvd.nl trouwens. Jezus is vast in handen van christenen die een afbeelding van de verlosser tonen, www.jezuschristus.nl echter levert heel verrassend een “forbidden” op. www.gossiemijne.nl brengt ons op de site van een bistro in Oss, waarvan Jan Marijnissen ons misschien eens kan mededelen of het daar lekker is. Domeinnamen van serieuzere  vloekwoorden, zoals godjankanker of godskolere leveren niets op en zijn nog vrij. Dat geldt ook voor mildere vormen als god zal mij bewaren et cetera.

Maar godverdomme niet. Daar heeft het Ministerie van Algemene Zaken een greep naar gedaan.  Het grote vaderlandse vloekwoord is veilig door het Ministerie van Algemene Zaken uit de circulatie gehaald. Dat is lekker geneutraliseerd. Daar kunnen stoute staatsburgers niets meer mee beginnen

In wiens opdracht zou dat gebeurd zijn? Ik proef de smaak van Balkenendiaans fatsoen. En Rutte zal er niets aan veranderen, want dan raakt hij misschien de extra gedoogsteun van de SGP kwijt. Hij zet dus de betutteling van het Nederlandse volk voort. WIj moeten tegen ons zelf beschermd worden.

Op het internet klagen veel mensen dat zij door de overheid bestolen worden.

Nu voel ik mij bestolen. Ik protesteer.

Update:

Mijn goede collega Jan Dirk snel mailde zojuist het volgende: ‘Die site is al onder Kok II geregistreerd.’

Dit doet mij aan het volgende denken. Ooit in een grijs verleden hield ik mij bezig met het afdelingsblaadje van de afd. Schiedam. Ik dacht. Laat ik eens komisch zijn en ik plaatste onder de kop van dit gestencilde product (zo lang is het geleden) een bijbeltekst, namelijk wat Ezau zegt, als hij de schotel linzenmoes ziet: “Laat mij toch slokken van dat rode, dat rode daar.”

De vergadering was woedend en ik mocht het nooit meer doen, want zo hielden wij de christenen van de sociaaldemocratie af. Zou die gedachte in de tijd van het tweede paarse kabinet ook hebben geleefd?


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (33)