1.598
18

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

De penisoprekker

Iedere dag een gezond weetje. Vandaag: de meeste mannen hebben verkeerde verwachtingen van hun jongeheer

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Voor mannen die bezorgd zijn of de maat van hun jongeheer wel klopt, zouden er volgens Italiaanse onderzoekers goede vooruitzichten te vinden zijn in niet chirurgische oprekmethoden. Ze deden een zogenaamde meta-analyse en vonden daarvoor 11 geschikte wetenschappelijke onderzoeken die een inzicht verschaften over resultaten van chirurgische en niet-chirurgische behandeling. Ze ontdekten dat penisoprekkers het meest effectief waren in de categorie niet-operatieve ingrepen.

Die aanpak schijnen onze voorvaderen zelfs al gekend te hebben: flinke lengte kracht erop uitoefenen zodat de ligamenten rekken. Het schijnt een groeimarkt te zijn in verband met oprukkende populariteit van porno, waar natuurlijk uitsluitend erg vorstelijk geschapen acteurs worden geselecteerd.

Het ding hoeft in slappe toestand ook niet zo enorm groot te zijn. De meeste mannen hebben verkeerde verwachtingen van wat het moet zijn en één der verklaringen is dat ze meestal van boven af naar zichzelf kijken. Dat verschaft een andere kijk dan wanneer ze in de kleedkamer van de sportclub met schuine blik naar links of rechts kijken. Daar kijk je dan immers recht op.

Er zijn deskundigen die eerder aan psychologische behandeling denken. Ik blijf met twee vragen zitten. Waarom nu juist Italiaanse onderzoekers? En hoe ziet in hemelsnaam zo’n penisoprekker eruit en zit dat wel ontspannen in je pak als je in de auto zit?


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (18)