10.715
114

Historicus, schrijver en columnist NRC

Zihni Özdil (1981) is historicus, schrijver en columnist voor NRC Handelsblad. Hij is in kranten en op televisie een veelgevraagd commentator op politieke, economische en culturele ontwikkelingen. Zijn standpunten zijn door de media omschreven als ‘onorthodox’ en ‘hard, maar gedocumenteerd'. Zijn boek Nederland mijn Vaderland (Uitgeverij De Bezige Bij) verscheen in oktober 2015.

De Prinsenvlag van Dylann Roof

Terrorist tooide zich met vlag die ook de PVV gebruikt, maar de media verzwijgen dat

Dylann Storm Roof schoot negen Afro-Amerikanen dood. Waarom? Omdat hij zijn PVV-esque ideologie, namelijk dat een minderheid op het punt zou staan om het land over te nemen, tot haar uiterste consequentie doordacht.

Net als islamitische terroristen had Roof een politiek motief: zijn land ‘redden’ door een rassenoorlog te ontketenen. Roof is kortom niks anders dan een door haat gedreven witte terrorist.

Toch lukt het de Nederlandse media om hem te humaniseren. Wat zou hem bezield hebben? De arme jongen zou bijvoorbeeld ‘volgens bronnen’ geaarzeld hebben omdat hij de mensen die hij ging vermoorden wel aardig vond. Ocharme.

Media
De NOS weigert zelfs de Prinsenvlag, de vlag van zowel de NSB als de PVV, die Roof droeg, Prinsenvlag te noemen. Waarom? Je moet wel erg veel ontlasting in je ogen hebben om de tenenkrommende selectieve berichtgeving in de media te missen.

Consistentie
Het enige wat ik wil is consistentie. Gaan we terroristen humaniseren? Prima, doe dat dan bij iedereen. Er zijn vast en zeker ook ‘bronnen’ die zullen bevestigen dat de islamitische koppensnellers van ISIS aarzelen voordat ze iemand vermoorden.

Voor hen die denken dat de Prinsenvlag en de Zuid-Afrikaanse vlag die Roof droeg niet hetzelfde zijn, hier wat historische duiding.

@ZihniOzdil


Laatste publicatie van Zihni Özdil

  • Nederland Mijn Vaderland

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (114)