2.851
281

Kamerlid PvdA

Roelof van Laar is directeur van stichting Stop Kindermisbruik, die strijdt tegen kinderprostitutie. Hij is woordvoerder Wonen van de PvdA in de Leidse Gemeenteraad. Van 2006 tot 2010 was hij woordvoerder werk en inkomen. Voor de komende verkiezingen staat Van Laar op plaats 43 van PvdA kandidatenlijst

De PVV wil de islam niet bestrijden

Wilders is alleen geïnteresseerd in het uitvergroten van incidenten en problemen om meer steun voor de PVV te mobiliseren

De islam zorgt voor veel problemen in Nederland, aldus de PVV. De partij zegt die problemen te willen oplossen. De praktijk bewijst het tegendeel. De PVV wil moslims niet aanmoedigen het land te verlaten, moslimextremisme niet bestrijden en moslima’s niet aan het werk helpen.

Remigratie

In de afgelopen weken heeft de PVV een aantal keren het nieuws gehaald met opmerkelijke standpunten. Het begon op 6 januari met Kamervragen over de remigratievergoeding voor ouderen uit Bosnië. Als zij terugkeren naar Bosnië houden ze een deel van hun uitkering. Het gaat om ouderen die slecht geïntegreerd zijn in Nederland. Veel vluchtelingen uit Bosnië zijn moslim. Toch is de PVV tegen deze regeling, ook als de voorwaarden strenger worden. Liever een hoge uitkering in Nederland, dan een lage in Bosnië, aldus de PVV. De partij heeft laten uitrekenen wat allochtonen kosten, maar wil dat bedrag blijkbaar niet omlaag brengen.

Afghanistan

Een week later noemde Geert Wilders de voorgenomen missie naar Afghanistan de grootste blunder van het kabinet tot nu toe. Overigens leek hij het vooral over de timing te hebben, zo vlak voor de verkiezingen voor Provinciale Staten, maar hij is ook tegen de missie. Mark Rutte wil een bijdrage leveren aan het trainen van Afghaanse agenten, zodat zij de Taliban het hoofd kunnen bieden. Wilders is hier niet voor, zelfs niet nu deze missie gefinancierd wordt met ontwikkelingsgeld (daar is hij ook niet dol op). De PVV ziet de Taliban wellicht liever aan de macht in (grotere delen van) Afghanistan dan dat Nederland een bijdrage levert aan een andere toekomst voor Afghanistan. Afghanistan weer als springplank voor (internationale) moslimextremisten.

Integratie

Het laatste voorbeeld kwam de afgelopen dagen in het nieuws. Carlo de Bruin was kandidaat Statenlid voor de PVV in Noord-Holland. Hij werd van de lijst gehaald omdat hij geen ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ (VOG) kon overleggen. Er bleken echter ook al maanden discussies over zijn bedrijf, dat moslima’s (ook met hoofddoek) in de zorg aan het werk wil helpen. Als het even kan met overheidssubsidie. Hier wilde Hero Brinkman volgens De Bruin wel een PVV-verhaal van maken door het project weg te zetten als voorbeeld van hoe gemakkelijk het is om subsidie te krijgen voor dit soort projecten. Werk, de beste manier om te integreren, is de PVV geen investering waard. In ieder geval niet voor moslima’s.

Uitvergroten

Dit zijn zomaar wat voorbeelden uit de laatste twee weken. Zij maken echter wel duidelijk dat de PVV de islam niet wil bestrijden. Wilders is alleen geïnteresseerd in het uitvergroten van incidenten en problemen om meer steun voor de PVV te mobiliseren.

Geef een reactie

Laatste reacties (281)