9.262
184

De selectieve verontwaardiging van blanke Hollandse mannen

Niemand zegt er iets van als mijn Marokkaanse vrouw wordt uitgescholden

Precies twee uur en 37 minuten nadat Het Parool melding maakte van de ‘zwangere Amsterdamse vrouw die door vijf Marokkaanse mannen was mishandeld’ werd er op GeenStijl al verongelijkt gehuild dat de verontwaardiging uitbleef.

Dat was ten eerste nogal voorbarig, want het was zaterdagmiddag en toen liep heel Nederland op de markt of in de supermarkt, waarschijnlijk nog in zalige onwetendheid over het incident. Ten tweede was het onzin, want op bijvoorbeeld Twitter gonsde het van de verontwaardiging en met name veel Marokkaanse Nederlanders spraken hun afschuw uit. 

De schrijver van het stukje op GeenStijl, die zich verschuilt achter het pseudoniem Brusselmans, stelde dat er veel meer verontwaardiging zou zijn als de daders vijf ‘blanke Hollandse mannen’ waren geweest, waarna hij verwees naar ‘handige uitlegwebsites waar nieuwe medelanders kunnen teruglezen hoe het ook alweer hoort in Nederland’.

Ik ben inmiddels opgehouden me te verbazen over het uitblijven van strenge veroordelingen van dit soort openlijk beleden racisme en ik zou liegen als ik zei dat ik geschokt ben dat het stukje met instemming wordt aangehaald op de Volkskrant-site, maar toch.

Een zekere Bart Schut vraagt zich met Brusselmans af waar de collectieve woede blijft over de racistische mishandeling. De mishandelde vrouw, zelf een Marokkaanse, werd namelijk uitgescholden voor ‘negerhoer’ omdat ze met haar zwarte vriend liep, er ontstond een vechtpartij en kort daarna werd haar kindje doodgeboren. 

Schuts vriendin is ‘zelf honderd procent Marokkaans’ en ook zij wordt in Casablanca, omdat ze met een blanke man is, uitgescholden, meldt Schut. Volgt een lang betoog met de boodschap dat het racisme er bij Marokkanen nou eenmaal diep zit ingebakken en dat Nederlands-Marokkaanse jongeren de Nederlanders wel wat dankbaarder mogen zijn.

Net als Schut heb ik (honderd procent Neerlands bloed in d’aderen) ook een honderd procent Marokkaanse vrouw en mijn ervaringen zijn vergelijkbaar. Ook zij wordt uitgescholden en zelfs met de dood bedreigd – door blanke Hollandse mannen. Ja, u leest het goed, blanke Hollandse mannen noemen haar ‘moslimhoer’ en dreigen haar tegen de muur te zetten als Nederland eenmaal is bevrijd van linksmensch en muzelman.

Daar hebben zowel zij als ik (zij is een publiciste van enige faam) in diverse media herhaaldelijk aandacht voor gevraagd, maar collectieve woede en algemene verontwaardiging zijn altijd uitgebleven. Terwijl ze bepaald niet de enige allochtoon is die dit soort dingen voor haar kiezen krijgt. Gehoofddoekte vrouwen worden in Nederland belaagd, vaak met fysiek geweld, en het aantal gevallen van racistisch geweld tegen onder andere Marokkaanse moslims neemt in Nederland toe.

Mijn geliefde heeft, net als Schuts vriendin, vrijwel dagelijks te maken met racisme, alleen niet in Marokko maar in Nederland, door Nederlandse, blanke autochtonen. Behalve weerzinwekkend grof gescheld en doodsbedreigingen – ik neem aan door laaggeschoolde troglodieten – gaat het ook om provocerend geëtaleerde vooroordelen door weldenkende intellectuelen. Als zij bijvoorbeeld bij Pauw & Witteman zit, dan moet zij verantwoording afleggen voor het verheerlijken van geweld tegen Israëlische burgers door een Palestijnse terroriste, waarna ze op het Internet nog wekenlang wordt belaagd door blanke racisten die haar ervan te beschuldigen te ‘lachen om dode joden’.

Waarmee ik maar wil zeggen dat de blanke Hollandse mannen Brusselmans en Bart Schut niet zo hoog van de toren moeten blazen over Marokkaanse racisten. Marokkanen doen op dat gebied niet onder voor Nederlanders en ik durf te stellen dat het leeuwendeel van het racistisch geweld in Nederland voor rekening komt van de roomblanke, autochtone man.

Ik kan u overigens melden dat er van Marokkaanse kant eigenlijk alleen maar positief wordt gereageerd op onze interculturele relatie, een enkele uitzondering daargelaten. Mijn Marokkaanse vriendin heeft me een flink aantal blanke, autochtonen ‘vrienden’ gekost, maar ik heb er een heleboel Marokkaanse vrienden bij. 

Volg Peter op Twitter.

Geef een reactie

Laatste reacties (184)