851
6

Creatief leider 'Wonder'

Elena Simons is creatief leider van Wonder. Sinds 2005 lanceert Wonder creatieve, spraakmakende initiatieven voor een mooiere wereld. Meestal uit eigen beweging, maar ook vaak in opdracht van klanten. Voorbeelden van projecten zijn het bezoek van Sinterklaas aan tien moskee├źn om stiekem de schoenen met pakjes te vullen, een enorm kussengevecht in een ziekenhuis, en het Blijbedrijf, dat zomaar mensen blij maakt met bijvoorbeeld een uitzwaaiservice op het perron.

De SNS Bonusautomaat

Beste Sjoerd, Ronald en andere afgetreden toplui van de SNS: trakteer!

Beste Sjoerd, Ronald en andere afgetreden toplui van de SNS,
De laatste dagen liggen jullie onder vuur voor het mismanagement van voorheen jullie bank, en er wordt geroepen om een terugstorting van je bonussen. Volgens Jeroen Dijsselbloem is het juridisch niet mogelijk om bonussen uit de periode 2006 – 1 februari 2008 terug te vorderen, maar zou het ‘netjes’ zijn als jullie uit jezelf een gebaar maken. Sindsdien is het stil.

Ik begrijp best dat je niet in wilt gaan op een politieke oproep om ‘netjes’ te zijn. Daar valt geen eer aan te behalen. En nuttig voor de staatskas is het ook al niet – die paar miljoen zijn hooguit een symbolisch bedrag in verhouding tot 3,7 miljard die met de overname gemoeid zijn. Daarom heb ik een feestelijker voorstel. Trakteer! Keer de Belastingbetaler ook eens een bonus uit. Gewoon direct en spontaan. Met de SNS Bonusautomaat.

De automaat ziet eruit als iedere andere pinmachine, maar verrast willekeurige pinners met een extraatje. Een dag wordt veel zonniger van een plotselinge meevaller, ondervinden de pinners. Een tiener met drie tientjes extra koopt een boeket voor zijn moeder. Een dakloze met zeventig euro extra bezoekt een opera. Een mazzelaar met een bonus van 1.000 euro kan toch nog met wintersport volgende week. En een drankverslaafde manager gebruikt zijn extra tientje als excuus voor nog twee whisky, bereikt die nacht zijn eigen bed niet en loopt daardoor de stank mis van een per ongeluk bij de buren in de fik gevlogen kattenbak.

Gegarandeerd wordt deze automaat wereldnieuws en zal andere veelverdieners wereldwijd inspireren ook te trakteren. Zo zullen jullie niet langer de geschiedenis ingaan als zakkenvullers die een bank aan de rand van de afgrond brachten, maar als pioniers van de Happiness Efficiency Quotient: hoe je per euro een maximum aan geluk teweegbrengt.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)