14.956
8

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

De voordelen van masturberen

En de juridische gevolgen ervan

De jaren zestig worden tegenwoordig door velen als oorzaak van alle ellende in de wereld gezien, omdat mensen zelf gingen nadenken over wat ze met hun leven wilden. Die jaren waren voor menigeen een periode van bevrijding. Zo werden velen voor die tijd nog opgevoed met het idee dat seks eigenlijk iets is dat je niet zou moeten doen. Hoogstens twee of drie keer in je leven om te zorgen dat je ouders kleinkinderen kregen, maar verder was het iets dat de duivel bedacht had om de mens op het verkeerde pad te helpen.

Masturbatie? Dat was de zonde van Onan. Je moest vooral geen zaad verspillen. Het stond in de bijbel. Wie zich daaraan bezondigde zou later niet in de hemel terechtkomen en met een beetje pech nog in dit leven een kromme rug en ruggenmergverweking oplopen. Wie nu een site over heren en hun gezondheid bekijkt, vindt daar alles over de voordelen van het masturberen. Doe het maar jongens, het is goed voor je.

Wat zijn dan die voordelen? Lees even de vier voordelen van masturberen en je weet het. Op een andere gezonde mannensite wist men zelfs vijf voordelen te noemen.
Ik vat het maar even voor je samen: Dat je beter leert wat je lekker vindt. Ik heb het gevoel dat we dat al wel begrepen hebben, maar mocht je het niet doorhebben: oefenen maar. Verder zou er niets beter zijn om ontspannen in slaap te vallen. De huisarts hoeft dus geen receptjes meer uit te schrijven voor slaapmiddelen, maar de mannen die op zijn spreekuur komen adviseren om voor het toedoen van de oogjes hetzij een ander te betasten, hetzij zichzelf te beroeren. Verder is het voor sommige opgewonden mannen prettig om voor ze uitgaan zich eerst even te bevredigen, want dan kunnen ze de hele avond gewoon rechtop lopen en niet ineengekrompen vanwege een lastige erectie de disco door bewegen. Als vierde voordeel wordt steevast genoemd dat regelmatig masturberen de kans op prostaatkanker verkleint, maar om nu te zeggen dat er overtuigende onderzoeken bestaan die dat bevestigen… nee, dan moet ik je teleurstellen.

Ik zou er niet over geschreven hebben als ik gisteren in The Guardian niet een leerzaam artikel was tegengekomen waarin iets verteld wordt over de juridische gevolgen van masturbatie. Dit nadat een man in Zweden die aangeklaagd was voor publiekelijk masturberen was vrijgesproken. Die vrijspraak was gebaseerd op het feit dat zijn daad niet gericht was op een specifiek persoon. Hij deed het op een strand, meer in het algemeen. Overweldigd door de golven misschien.

Komen heren die masturberen daar in andere landen en voor de rechter gebracht worden ook mee weg? Nee, in Texas krijg je twee jaar gevangenisstraf. In Alabama mag je jezelf aftrekken, maar uitsluitend op natuurlijke wijze. In Saoedi Arabië kreeg een leraar die zei dat in de Koran niets staat dat zegt dat masturbatie slecht is, drie jaar de gevangenis is en 300 zweepslagen.

In de opsomming over wat rechters van masturbatie vinden, stond overigens slechts één keer iets over vrouwen die masturberen. Een vrouw in Brazilië had een zaak tegen haar werkgever aangespannen omdat ze een ondraaglijke behoefte naar masturbatie had. Ze moest het wel 47 keer per dag doen en ze eiste daar tijd voor op. De werkgever werd door de rechter verplicht haar om de twee uur even vijftien minuten pauze te geven.

Een prettig weekend toegewenst en ik hoop dat u tussen het doen van de boodschappen even tijd hebt. En vergeet niet hoe u uw slaapklachten aan moet pakken.

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter
Het vorige Gezonde Weetje van de Dag:
Is er een relatie tussen taal en alcoholgebruik?

Het nieuwe boek van Ivan Wolffers is: Het gezonde lifestyleboek


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (8)