36.164
0

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

De walgelijke drijfjacht op Tofik Dibi

'Dat je door je zogenaamde vrienden die altijd zo tekeer gaan tegen de haatbaarden en hun homohaat, net zo hard in je gezicht gespuwd wordt'

Uit de gierputten van de xenofobe meningsvorming klinkt de laatste dagen een woester gehuil op dan anders. Doelwit is de ex-politicus Tofik Dibi die in een bekentenisboek heeft aangegeven dat hij homoseksueel is. De aanval wordt min of meer geleid door Pritt Stift, hoofdredacteur van GeenStijl en journalist Jan Dijkgraaf. Reaguurders uit alle hoeken en gaten van het internet sluiten zich massaal bij deze drijfjacht aan. Niet alleen hebben de deelnemers schrille stemmen, hun slechte adem penetreert alles. Hun hoon en hun verachting stinken. Naar schijnheiligheid.

Tofik Dibi is van Marokkaanse en islamitische afkomst. U weet wel, waar of dat ze volgens de grote profeet Geert Wilders de Verlichting gemist hebben. Je zou dus denken dat Pritt Stift, Dijkgraaf en die hele massa consorten Tofik verheugd welkom zouden heten nu hij uit zijn duisternis naar buiten treedt. Tenslotte moet op rechtse fora de islam het steeds maar weer ontgelden omdat die de vervolging van homo’s zou bevelen. Maar nee: hóón is Dibi’s deel. Hij wordt op vernederende toon (‘poepstamper’) afgezeken, blijkbaar omdat hij zijn coming out niet beleefde door in zijn blote kont scheep te gaan tijdens de Gay Pride. In plaats daarvan deelde Tofik Dibi zijn geestelijke worsteling met de lezers van de Volkskrant.

Voorvechters der seksuele vrijheid
Zonder twijfel heeft hij dit weekend veel steun gekregen van oudere homo’s die in de jaren zestig en zeventig precies dezelfde zielenstrijd hebben doorgemaakt in hun traditioneel christelijke omgeving. Van de grote voorvechters der seksuele vrijheid zoals die zich bevinden rond GeenStijl, Powned, WNL en TPO komt echter alleen maar haat en minachting. Tofik Dibi kan daar wel tegen, hij is een publiek figuur, maar de jacht op zijn persoon is wel een zware klap in het gezicht van gewone, onbekende moslims die in stilte worstelen met de erkenning van hun seksuele identiteit. Ze zien aan het voorbeeld van Tofik dat je door je zogenaamde vrienden die altijd zo tekeer gaan tegen de haatbaarden en hun homohaat, net zo hard in je gezicht gespuwd wordt. Daarmee is dezer dagen de emancipatie van de homo’s in moslimkringen zware schade toegebracht. Dat hebben verlichte geesten als Pritt Stift of Dijkgraaf dan bereikt.

Vandaar de stank van hypocrisie die hangt rond de ongewassen lijven van het jagerspak dat achter Tofik Dibi aanzit, vandaar de walging voor deze xenofobe haatprofeten bij de burgers die willen dat Nederland een open tolerante en veelvorminge samenleving blijft.


Volg Han ook op Twitter

Het nieuwste boek van Han is De Mooiste Jaren van Nederland (1950-2000)


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (0)