956
62

Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

Emile Roemer (Boxmeer 1962). Onderwijzer. Maakte van de SP de grootste partij in zijn gemeente. Raadslid tot 2002, daarna wethouder. Sinds zijn intrede in de Tweede Kamer eind 2006 woordvoerder verkeer en waterstaat. Fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie en lijsttrekker van de SP.

De wereld in beweging

Ik ga ervan uit dat deze massale opstand tegen onderdrukking en armoede uiteindelijk zal uitlopen op iets mooiers, iets beters

Soms moet je er even bewust bij stilstaan, bij die beelden op TV. We kijken live mee naar een revolutie in de Arabische wereld. Wonderlijk, inspirerend en sinds enkele dagen ook beangstigend. Meer dan dertig jaar lang leeft een groot deel van de bevolking in Egypte in armoede en wordt zij onderdrukt. Nu klinkt de schreeuw om democratie, voor mensenrechten en voor de vrijheid om te zeggen wat je wil.

De hele wereld houdt haar hart vast. Hoe loopt dit af? Ik ben een optimist. Ik ga ervan uit dat deze massale opstand tegen onderdrukking en armoede uiteindelijk zal uitlopen op iets mooiers, iets beters. De mensen verdienen het. Mocht je zaterdag uiting willen geven aan deze hoop, dan is er zaterdag een manifestatie in Amsterdam.

De Provinciale Statenverkiezingen lijken nogal nietig en onbelangrijk vergeleken bij dit grote nieuws uit de wereld. Maar vergeet niet, dat dit precies is waar de mensen in Egypte voor strijden. We kunnen kiezen in vrijheid en ons uitspreken tegen de macht wanneer we maar willen. Vrije verkiezingen zijn voor ons een goede gewoonte geworden. Maak daar dus ook gebruik van op 2 maart.

De SP staat er goed voor. Onder partijgenoten proef ik optimisme. Ik deel dat optimisme. Als geen ander is de SP de partij die het protest tegen dit kabinet organiseert. Ik hoop van harte dat we erin slagen om Nederlanders naar de stembus te krijgen. Want op 2 maart heeft stemmen echt zin. Jouw protest op 2 maart in de provincie, kan voor een structureel protest in de Eerste Kamer zorgen en daarmee het afbraakbeleid van CDA, VVD en PVV op zijn minst vertragen, en hopelijk helemaal voorkomen.

Dit artikel is eerder verschenen op de website van de SP en de nieuwsbrief van Emile Roemer


Laatste publicatie van Emile Roemer

  • Het Kan Wel

    Tussen Binnenhof en buitenwereld

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (62)