1.893
204

Oud-PvdA-leider

Job Cohen (Haarlem 1947) heeft in Groningen rechten gestudeerd. Na zijn studie heeft hij eerst tien jaar in Leiden gewerkt, waarna hij in 1981 vertrok naar de Universiteit Maastricht. Daar werd hij eerst hoogleraar en later Rector Magnificus. In 1993 werd hij staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet Lubbers II. Hij keerde vervolgens weer terug naar Maastricht om in 1998 opnieuw staatssecretaris te worden, nu van Justitie. In 2001 werd hij burgemeester van Amsterdam, in 2010 werd partijleider en fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Op 20 februari 2012 legde hij zijn functie neer.

Demonstreer mee in de strijd tegen gedwongen werkloosheid!

Ik roep iedereen op om mij te steunen in de strijd tegen gedwongen werkloosheid

Tegen de plannen die dit rechtse kabinet in petto heeft voor tienduizenden hardwerkende mensen met een beperking. Mensen die als gevolg van de plannen van dit kabinet aan de kant komen te staan. Ik roep daarom iedereen op om samen met de SP en de PvdA op 27 november aanwezig te zijn bij een manifestatie in de Brabanthallen.

Ik sta daar niet alleen als leider van de Partij van de Arbeid. Ik sta daar ook als een bezorgd mens. Omdat ik weet dat een baan zoveel meer is dan een inkomen. Een baan is eigenwaarde, een netwerk van vrienden en collega’s en de motor achter emancipatie en ontwikkeling van mensen.

We moeten het kabinet duidelijk maken dat deze plannen rampzalig zijn voor mensen in de WSW en Wajong. Plannen die tienduizenden mensen die een steuntje in de rug nodig hebben dat steuntje juist ontnemen. Een gedwongen uitkering voor hen die niet zelfstandig een baan kunnen vinden is geen oplossing. Dat is een onzalig plan.

Kom daarom op zaterdag 27 november naar de Brabanthallen in Den Bosch. Tussen 11 en 14 uur vindt daar een grote manifestatie over dit onderwerp plaats. Samen met Emile Roemer van de SP spreek ik een zaal vol bezorgde werknemers, SP’ers en PvdA’ers toe. Er zijn interviews met arbeidsgehandicapten en optredens van Bl3nder met Def P., Harry Slinger en Vincent Bijlo. Ik wil dat jullie daar bij zijn. Voor al die mensen die juist nu onze steun kunnen gebruiken.

Dit artikel is overgenomen van de PvdA website. Kijk op de actiewebsite armoedewerktniet.nl van de SP voor meer informatie over de manifestatie

Geef een reactie

Laatste reacties (204)