286
0

Politiek redacteur Pauw & Witteman

Peter Kee begon zijn journalistieke carrière bij het Parool. Na ondermeer voor HP/De Tijd en Voetbal International te hebben geschreven, maakte hij in 1995 de overstap naar de radio (Spijkers met Koppen) en in 1997 naar de televisie. Daar werkte hij ondermeer voor Laat de Leeuw, Middageditie en Buitenhof en was hij eindredacteur van De Leugen Regeert en het Zwarte schaap. Momenteel is hij politiek redacteur van Pauw & Witteman en de auteur van het boek 'Het briefje van Bleker'.

Deplorabele staat

De mail van Diederik, daar ging het vanmiddag over in de wandelgangen.

Terwijl in de Kamer het vragenuurtje nog bezig was probeerden pers en politici er vooral achter te komen wat Samsom in zijn email schreef die NRC onderschepte. “Kun je die mail ook even op een flip voor Pauw& Witteman zetten,” vroegen we hem. “Dat lijkt me niet,” antwoordde Samsom, nog verontwaardigd omdat zijn fractiegenoten of aanverwante lieden zijn crie de coeur zomaar hadden doorgespeeld aan de pers.

Terwijl in de Kamer het vragenuurtje nog bezig was probeerden pers en politici er vooral achter te komen wat Samsom in zijn email schreef die NRC onderschepte. “Kun je die mail ook even op een flip voor Pauw& Witteman zetten,” vroegen we hem.

“Dat lijkt me niet,” antwoordde Samsom, nog verontwaardigd omdat zijn fractiegenoten of aanverwante lieden zijn crie de coeur zomaar hadden doorgespeeld aan de pers.

“Maar wat staat erin dan?”

“Ik heb mijn bezorgdheid over de huidige staat van de partij uitgesproken, maar het was niet de bedoeling dat die zou uitlekken.” Zeldzaam naïef natuurlijk, want kamerleden als Paul Tang zijn nooit te beroerd om vertrouwelijke stukken aan de media door te spelen. Diederik heeft geen tijd voor een verdere toelichting, want moet snel naar binnen om te stemmen. Dan wenden we ons maar tot Joost Oranje, chef van de politieke redactie van NRC.

“Hebben jullie een mail van Diederik illegaal onderschept?”

Een schaapachtig lachje is het antwoord.

“Als je benieuwd bent naar onze bron, moet ik je teleurstellen.”

“Begrijp ik, maar wat staat erin?

“De PvdA bevindt zich in deplorabele staat, schrijft Samsom.”

“Aha, dat is wel een aardig onderwerp om aan fractievoorzitter Mariette Hamer voor te leggen. Heeft ze al gereageerd?

“Nee, niet bij ons, doe je best.”

“Ha mevrouw Hamer, komt u vanavond even langs bij Pauw&Witteman?”

“Vanavond? Nee, dat is te vroeg, ik heb nog geen nieuws over de AOW.”

“Dat geeft niks, want we willen het deze keer graag hebben over de uitgelekte mail van Diederik Samsom.” Haar voorlichter springt er al tussen.

“Nee, nee”

“Nee,” zegt ook Mariette, die mail, daar stond toch helemaal niets nieuws in?”  

Nou, nou nog even resumeren: door de beroerde gang van zaken twijfelde Samsom of hij zich opnieuw verkiesbaar zou stellen als fractiesecretaris. De prestaties van de fractie zijn bovendien duidelijk niet voldoende. Tja, eigenlijk heeft Mariette gewoon gelijk. Dat wisten we allemaal allang.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)