2.266
118

Journalist / Programmamaker

Hasna El Maroudi (Rotterdam, 1985) is co-founder van Magazine Lilith. Ze is journalist, columnist, programmamaker en presentator. Hasna werkt o.m. voor De Volkskrant, De Correspondent en NPO Radio 1. Ook is ze het presentatiegezicht van de Vers Beton Live show. Eerder was ze redacteur bij Joop.nl. Hasna’s werk is o.m. gepubliceerd in NRC Handelsblad, Trouw, The Huffington Post en Der Spiegel.

Discriminatie hoort nu eenmaal bij Nederland

Minister Marja van Bijsterveldt stelt homoseksuelen ondergeschikt aan gelovigen

Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs en verantwoordelijke voor emancipatie, heeft ze niet helemaal op een rijtje. In de Gay Krant kondigt ze aan dat ze het niet erg vindt wanneer ambtenaren vanwege geloofsbezwaren twee mannen of twee vrouwen weigeren in de echt te verbinden. Sterker nog: Volgens de minister ‘hoort het een beetje bij Nederland’.

In de woorden van Van Bijsterveldt: In Nederland is er ruimte voor ‘pluriformiteit’. Het is maar hoe je het beestje wil noemen, zij noemt het tolerantie, maar in mijn vocabulair gaat het hier toch echt over discriminatie.

Het is opmerkelijk dat een minister die verantwoordelijk is voor emancipatie zo gemakkelijk voorbij gaat aan het recht van homoseksuele koppels om te trouwen. De excuus-truus accepteert dat sommige ambtenaren hun werk niet doen, ‘als er maar een ander is die homoseksuelen wel wil huwen’. Ze stelt, door discriminatie met als basis geloofsbezwaren goed te keuren, homoseksuelen ondergeschikt aan gelovigen.

Nederland wordt bang gemaakt voor meisjes met een hoofddoek aan het loket van de deelgemeente, want deze zouden wel eens hun geloof aan je kunnen opdringen. Waar Nederland pas echt bang voor zou moeten worden zijn bewindvoerders wier geloof in hun werk doorsijpelt met als gevolg de totstandhouding van homofobe ideëen.

Van Bijsterveldt kondigt overigens ook aan het homo-emancipatie budget van 3,5 miljoen naar 5,5 miljoen euro te verhogen. Ze zegt hierover: ‘Dat is een heel bewuste keuze, omdat we er nog niet zijn.’ Wel, mevrouw Van Bijsterveldt, als je, heel bewust, homofobe ideëen blijft goedkeuren, dan kun je er nog zoveel geld tegenaan smijten, maar dan komen we er nooit.

Geef een reactie

Laatste reacties (118)