Laatste update 18:06
2.520
3

Pedagoog, columnist en theatermaker

Sergio maakt 'Moeilijk?!' en zet zich hiermee als nieuwkomer direct op de kaart in theaterland. Hij stond in de finale van Comedyslam en het Leeuwarder cabaretfestival.
Sergio wil bij voorkeur niet vergeleken worden met andere Surinaamse cabaretiers, hij vertelt zijn eigen verhaal. Dit maakt hem berucht, maar binnenkort ook beroemd.
De titel van zijn eerste avondvullende voorstelling geeft het al aan, de weg naar roem is: MOEILIJK?!”

Dodenlijst

Over de doodsbedreiging die volgde op een komisch bedoeld filmpje: 'Lieve Zohra, snap je dat ik nu ontzettend boos ben?'

Beste Zohra,

Twee weken geleden ben ik middels jouw Facebook-account “Zohra Dior” met de dood bedreigd, naar aanleiding van een suf filmpje dat ik had geplaatst namens mijn alter ego, Sardjoe Bansi.

Inmiddels heb ik begrepen dat je alle betrokkenheid van jouw zijde ontkend hebt. Je stelt dat niet jij het was, die mij een kogelregen gunde, maar iemand anders. Maar Zohra, het is JOUW account. Daarom ik praat nu voor het gemak ook maar even direct tegen jou. Jij bent mijn primaire verdachte.

Je zei dat ik tijdens mijn voorstelling een kogel door mijn kop zou krijgen. Lieve Zohra, snap je dat ik nu ontzettend boos ben? Jij hebt ervoor gezorgd dat ruim honderd mensen afgebeld moesten worden. Dat er vele bezoekers voor een teleur-stelling in plaats van een voor-stelling naar het theater zijn gekomen.

Zohra, toch heb ik wel een beetje met je te doen. Weet je wat jou te wachten staat? Op zijn minst een proces. Er zijn kosten gemaakt, Zohra. Met het cancelen van zo’n voorstelling gaan duizenden euro’s gepaard. Eén keer raden op wie ik die ga verhalen? Juist! Op jou.

Ik heb van de politie begrepen dat, ik citeer, “zij geen reden zien om te acteren”, maar kunnen verder weinig over jou vertellen, omdat jij als verdachte recht hebt op privacy. Terwijl dus mijn echte naam, Sergio Bunsee, openlijk verschijnt, leef jij Zohra, mijn dader, voort in de anonimiteit van een verdronken vluchteling. “Geen reden om te acteren.” Dat betekent dat het politieapparaat er bijna van overtuigd is dat mijn hoofd toch niet echt met jouw kogels doorzeefd gaat worden.

Dus, lieve Zohra, het was gewoon een kwameisjes-streek! Misschien vraag je je af waarom de politie in die vage, algemene termen spreekt. Het antwoord: omdat ze simpelweg nooit kunnen garanderen dat alles in dat bovenkamertje van je, helemaal in orde is. We hebben namelijk helaas altijd nog te maken met de factor ‘de zwakzinnigheid van de mens’.
Maar dan nu het goede nieuws: dit wordt – naast een civiele zaak – ook een strafzaak! Jaja, Sergio Bunsee vs. ‘degene die vanuit jouw account mij met de dood heeft bedreigd’. Jij dus. Toe, kom je ook naar de zitting, Zohra? Ik hoop het zo… Ik ben namelijk al bezig met een tranentrekkende slachtofferverklaring, waarbij zelfs jij het niet droog zult kunnen houden. Enorm kundig, die lui van Slachtofferhulp! Zij en een topadvocaat staan mij op alle mogelijke manieren bij om de geleden schade middels een gepaste schadevergoeding op jou te verhalen. Wel, Zohra, misschien voel je het ‘m al aankomen? Ik wil dat jij via jouw account tegen mijn bezoekers gaat zeggen dat het allemaal niet zo bedoeld was. Dat je nooit stil hebt gestaan bij de immense gevolgen van deze stupiditeit. Dat je er spijt van hebt. Oh, en ook een excuus natuurlijk.

Daarnaast, beste Zohra, wil ik je uitnodigen voor mijn show Moeilijk?! op 20 mei a.s. Dan kun je aldaar publiekelijk verklaren dat ik niet alleen suffe filmpjes produceer, maar ook een prima theatervoorstelling! Laten we afspreken: jij op de gastenlijst, ik van de dodenlijst. Eerlijke ruil.
Groetjes,

Sergio Bunsee

Geef een reactie

Laatste reacties (3)