1.612
40

Tweede Kamerlid PvdA

Khadija Arib is vanaf 1998 lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Ze heeft zich vanaf 1998 tot 2002 voornamelijk bezig gehouden met Jeugdzorg en ouderenbeleid/AWBZ. Vanaf 2002/2003 tot november 2006 was ze woordvoerder volksgezondheid en vrouwenhandel/ mensenhandel/ zedenwetgeving. Op dit moment bestaat haar portefeuille uit de volgende onderwerpen:vrouwenmishandeling, zedendelicten, huiselijk geweld, vrouwenopvang, prostitutie, pornografie (inclusief kinderen), mensen en vrouwenhandel, kindontvoeringen, eerwraak, vrouwenbesnijdenis en emancipatie allochtone vrouwen, racisme en discriminatiebestrijding. In 2009 verscheen haar boek ‘Couscous op zondag’ over haar leven en dat van haar familie.

Donor worden: ja of nee?

Als je je besluit over donatie niet laat registreren, leg je deze beslissing neer bij je nabestaanden

Steeds meer mensen in Nederland moeten steeds langer wachten op een donororgaan. En helaas overlijden er nog steeds patiënten die door een ziekte of aandoening een orgaan nodig hebben, terwijl ze op de wachtlijst staan.

De Partij van de Arbeid roept iedereen op om orgaandonatie onder de aandacht te brengen van familie, vrienden, collega’s, bekenden én onbekenden. De PvdA vindt het belangrijk dat mensen een weloverwogen keuze maken over het doneren van organen na overlijden. Die keuze kun je vandaag maken.

Donor worden: ja of nee? Niet voor iedereen een gemakkelijke beslissing. Veel Nederlanders hebben zich nog niet met ‘ja’ of ‘nee’ geregistreerd. Als je je besluit over donatie niet laat registreren, leg je deze beslissing neer bij je nabestaanden. Dit kan zeer lastig zijn wanneer zij niet weten wat je gewild zou hebben. De kans bestaat dat zij donatie weigeren, terwijl jij misschien donor had willen zijn. Daardoor kunnen organen en weefsels voor wachtende patiënten verloren gaan. Als meer mensen zich inschrijven als donor kunnen we hier iets aan doen. Ook als je keuze geregistreerd staat, is het belangrijk hierover te praten en je wensen te bespreken. Dat schept duidelijkheid en bespaart nabestaanden veel onzekerheid en verwarring.

Voorkom onduidelijkheid en leg vandaag nog je keuze vast.

Dit artikel verscheen op de website van de PvdA. Volg Khadija Arib ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (40)