1.844
32

oud-bestuurslid GroenLinks Den Haag

Ik ben op 2 november 1975 geboren in Khartoum (Soedan) en woon sinds 2005 in Den Haag. Ik ben vader van twee kinderen. In mijn dagelijkse leven ben ik financial officer bij een maatschappelijke organisatie (Maatwerk bij terugkeer).
Sinds mijn jonge jaren heeft de politiek mijn aandacht getrokken. Het begon in Soedan waar ik vandaan kom. Destijds was ik actief in de studentenafdeling van de communistische partij op de Ahlia Universiteit. Het was mij duidelijk dat sociale ongelijkheid de maatschappij geen goed doet.
In 2006 heb ik het besluit genomen om mijn politieke activiteiten in Nederland voort te zetten. Het gedachtegoed van GroenLinks sprak mij aan. De visie die GroenLinks voor dit land heeft, kwam overeen met mijn visie. Daarom ben ik sinds september 2012 penningmeester van GroenLinks Den Haag geworden. Ik hou me bezig met het investeren in groene economie, armoedebestrijding, vrouwenemancipatie, tolerantie bevorderen, integratie en acceptatie van minderheden en hoe om te gaan met de verharding die laatste jaren in de maatschappij plaats vond en ten slotte met de politieke ontwikkeling in het Midden Oosten. In 2014 ben ik gestopt als bestuurslid.

Door de bank genomen

Als de directie van mening is dat voor haar personeel meer dan 1,7% verhoging onmogelijk is, dan is ook de verhoging van 50% voor de topman onmogelijk

cc-foto: ING Bank

Soms is de redenering van sommigen niet te volgen. Net als de oproep van de ING Bank om begrip voor de afgekondigde salarisverhoging van hun directeur ter hoogte van 50%.

Het is begrijpelijk als werknemers een beloning krijgen voor hun inzet en inspanning op het werk. Maar wat ik niet begrijp is dat iemand 2 miljoen verdient en met deze verhoging 3 miljoen zal gaan verdienen. Terwijl de directie weigert het salaris van de gewone bankmedewerker met 1,7% te verhogen.

Ik lees en hoor dat de Raad van Bestuur tevreden over en trots op hem is. Volgens de Raad van Bestuur, die deze verhoging goedgekeurd heeft, is de 50% verhoging acceptabel is. En daar gaat het juist om.

Sorry hoor, volgens mij is de rol van de directeur niet alleen de bank financieel te managen maar hoort goed zorgen voor je personeel er ook bij. En als de directie van mening is dat voor haar personeel meer dan 1,7% verhoging onmogelijk is, dan is ook de verhoging van 50% voor de topman onmogelijk. Toch?

Want een goed manager begrijpt wel dat het gaat om het team en de team-building, wat hij nu de grond in boort.

Ik vind het bovendien heel belangrijk dat een bank die gemeenschapgeld ontvangen heeft om te blijven bestaan, ook een morele verantwoordelijkheid heeft naar die gemeenschap. Ook al heeft ING inmiddels het geleende geld terugbetaald. Dat neemt zeker niet weg dat ze vanuit respect voor en dankbaarheid aan de gemeenschap moet opereren.

Nu blijkt dat ze het respect en de dankbaarheid niet kunnen opbrengen, zou het niet gek zijn als rekeninghouders massaal over gaan stappen naar andere banken.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)