1.368
63

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Doordraaiende samenlevingen leveren gevaarlijke burgers op

Als de schutter in Arizona een gek was die niet staat voor welke groep dan ook, dan moeten we erkennen dat dat ook voor Mohammed B. geldt

Charles Krauthammer was vroeger een bedachtzame, interessante debater. Nu is hij een vervelende rechtse pundit. Maar dat terzijde. Hij betoogt dat Arizona allemaal niets te maken heeft met het haatklimaat dat door Limbaugh, Beck en co gezaaid is. De schutter is gewoon een gek.

Ik wil daar best in meegaan. Maar dan moeten opruiers zoals Krauthammer en anderen in Nederland met even veel hands off heid erkennen dat Mohammed B. een geschifte idioot was en niet een vertegenwoordiger van welke groep dan ook.

Ik wil best nog wel verder gaan. In de VS zou B. de beschikking hebben gehad over een half automatisch geweer. Dan had hij het waarschijnlijk ook niet gelaten bij één moord. Het punt is dat samenlevingen die doordraaien mensen opleveren die doordraaien. Het is daarom de opdracht voor alle burgers om te zorgen dat samenlevingen dat niet doen en dat de conversatie min of meer beschaafd blijft. En laten we niet net doen of alleen Amerika zo kan afzakken.

Geef een reactie

Laatste reacties (63)