770
1

Theatermaakster, Actrice

Sanne Vogel is actrice, schrijfster en theaterregisseur.

Een broek van PET flessen

Studio Jux is een Nederlands modemerk, en helemaal groen!

Sanne Vogel schrijft op haar Google Plus account over ‘eerlijk consumeren’ en geeft tips hoe en waar je dat kunt doen. Dit keer over het Nederlandse groene modemerk ‘Jux’.

Studio Jux is een Nederlands modemerk – en helemaal groen – waar ik erg fan van ben. Jitske van Lungren is de ontwerpster en Carlien Helmink het zakelijke brein. Al hun kleding wordt eerlijk geproduceerd in hun eigen fabriek in Nepal. Ze zijn ook zeer innovatief als het gaat over materiaal keuze.

Zo heb ik een hele mooie broek van Jux, in de stof zitten de restanten van pet flessen verwerkt. Zou je niet zeggen als je de stof voelt, het is heel mooi materiaal. Ze maken ook tassen van vissenleer. Het vissenleer wordt gemaakt van afval van de visindustrie.

Het is al bijna twee maanden geleden dat Jux hun nieuwe wintercollectie toonde op de Fashionweek. Deze jurk van Jux droeg ik toen naar de show. Achterstevoren weliswaar, maar ik draag wel vaker jurken verkeerd om.

De nieuwste collectie die ze afgelopen januari showde is te gek trouwens. Met onder andere een hele gave jas van Nederlands wol. Maar nu komt eerst de zomercollectie uit, die ook heel gaaf is. Daar zit bijvoorbeeld een lange gele zomerjurk tussen waar ik heel blij van word.

Eerder van Sanne: Jurkenstress

Geef een reactie

Laatste reactie