569
8

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variƫrend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Een goede politicus heeft een diepe stem

Iedere dag een gezond weetje. Vandaag: Waarom heeft een goede politicus een diepe stem?

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Wetenschappers ontdekten dat mensen politieke kandidaten met een diepe stem prefereren. We weten niet eens wat hun politieke visie is, maar kijken hoe ze overkomen. Een diepe stem is goed. Vanuit een evolutieperspectief is dat niet vreemd. De leider van de stam moest mannelijke trekken hebben en dat hangt samen met testosteron. Dat is nu net het mannelijk hormoon dat behalve voor stevige kaken en een brede borst ook zorgt voor een diepe stem. Dat wetende zou ik liever iemand met hoge stem kiezen, een vrouw.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (8)