Laatste update 20:50
3.136
4

Schrijver en eerwraakdeskundige

Celal Altuntas (1972) is schrijver en eerwraak-specialist. Celal is geboren in Diyarbakir (Turkse Koerdistan) kwam als vluchteling op zijn twintigste naar Nederland. Zijn debuut "Het dorp van zeven broers" is recentelijk ook in het Turks uitgebracht. Celal is vooral betrokken bij de maatschappelijke en cultureel gerelateerde ontwikkelingen in Nederland.

Een open brief aan de families van de slachtoffers

Pijn, verdriet, tranen kennen geen afkomst, ras of religie

Lieve, moeders, vaders, partners, zussen, zusjes, broers, broertjes, kinderen, families en vrienden,

Ik heb boeken, columns en opiniestukken geschreven, maar nog nooit vond ik het zo moeilijk om te beginnen met schrijven als met deze brief aan jullie. Want jullie verlies, jullie pijn is niet te beschrijven. Ik kom daarvoor woorden tekort. Persoonlijk kennen we elkaar niet, maar geloof me, de laffe terroristische aanslag van terrorist Gökmen T. heeft ervoor gezorgd dat miljoenen Nederlanders jullie kennen. Ik en duizenden, miljoenen Nederlanders met mij zouden graag jullie pijn en verdriet willen weghalen.

Samen met jullie vragen miljoenen landgenoten zich af ‘waarom?’. Waarom heeft terrorist Gökmen jullie beroofd van jullie dochter, broer, oom, zoon, tante, neef, nicht, waarom? Deze terrorist heeft geprofiteerd van alle welzijn en welvaart van dit land. Deze terrorist heeft geprofiteerd van de vrijheid in dit land. Deze terrorist heeft de vrijheid gebruikt om zijn religie te praktiseren. Ik begrijp het niet. Waarom zo’n terroristische aanslag? Waarom zulke laffe moorden? Waarom zo’n haat richting Nederland? Waarom zo’n haat richting mijn landgenoten? Deze terrorist is moslim en van Turkse afkomst. Hij was actief binnen Turkse islamitische, religieuze organisaties.

Afgelopen dagen heb ik genoeg moslims en Turken hierover gesproken. Geloof me, geen een moslim of Turk die ik tegenkwam ziet die terrorist als een held. Integendeel, ze vinden het verschrikkelijk, afschuwelijk, barbaars, onmenselijk wat terrorist Gökmen jullie en Nederland heeft aangedaan. Pijn, verdriet, tranen kennen geen afkomst, ras of religie. Terwijl mijn dochters tv kijken en ik hier achter mijn pc zit, glijden tranen over mijn wangen en bedenk dat ik zelf slachtoffer had kunnen zijn, dat mijn dochters en mijn vrienden slachtoffer hadden kunnen zijn.

Ik wens jullie alle liefde en kracht toe voor de komende minuten, uren, dagen, maanden en jaren.


Laatste publicatie van CelalAltuntas

  • Regen zonder modder

    Het leven van een asielzoeker in Nederland

    oktober 2016


Geef een reactie

Laatste reacties (4)