2.186
18

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Een super lange tweet

Wilders' meest recente paranoïde oprisping was geen tweet maar een persbericht in de regeringskrant, vermomd als interview

Ik had het verkeerd gisteren. Wilders meest recente paranoïde oprisping was geen tweet maar een persbericht in de regeringskrant, vermomd als interview. Ah well, nieuwe tijden, nieuwe strategie. Levert in elk geval meer dan 140 tekens op.

Ondertussen is Pechtold ook terug van vakantie. Hij voegt zijn na alle opwinding overbodige twee-cent toe aan de reeks en schiet meteen in de vaste modus: Rutte moet er wat over zeggen. Hij zou beter zijn eigen advies aan het einde van het interviewtje kunnen volgen: neem de Grote Leider niet zo serieus en bedenk zelf eens wat origineels in plaats van Rutte/Wilders dekken als het in de problemen komt. Wat een gejengel. ‘Rutte moet een reactie geven’ en dan de rest daar weer op reageren. Hakketakketak. Dat Rutte regeert met Wilders is voldoende. Is alles wat hoeven te weten over VVD en CDA. Was je op vakantie? Kans gemist. Too bad. Nu ziet het eruit als de mosterd na de maaltijd die het is.

Lees opnieuw de mooie column van Richard Cohen in de New York Times en vergelijk hem met de onverbeterlijke John Vinocur in de IHT.

En lees ook het superieure verhaal over hoe de sharia paniek in de VS is opgestart door een hasidisch joodse activist in Brooklyn. Onthullend verhaal, excellente journalistiek. Zou mooi zijn als een Nederlandse krant het verhaal overnam. Klik hier.  Als u de Times niet kunt krijgen, klik hier voor Wilders’ vriendin Geller, die Yerushalmi de hemel in schrijft.

Dit artikel is ook te lezen op de website van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (18)