439
6

Tweede Kamerlid PvdA

Tanja Jadnanansing is Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid. Zij voert voor de partij de portefeuille hoger onderwijs. Ze studeerde Rechten aan de Universiteit en was programmamaker bij de NOS.

Einde aan armoede onder kinderen

Bij de VVD gaan de rijksten er weer op vooruit, terwijl de laagste inkomens achterblijven

De Partij van de Arbeid presenteert donderdag een tienpuntenplan dat een einde moet maken aan de armoede onder kinderen. In Nederland groeien op dit moment meer dan 350.000 kinderen op in armoede. Dat zijn er 350.000 te veel. Deze kinderen hebben veel minder kansen. Wij willen voor elk kind een goede kans op een mooie toekomst.

De PvdA wil inzetten op koopkrachtreparatie voor mensen met een laag inkomen en ervoor zorgen dat werken loont, door de bezuinigingen op kinderopvang en woon-werkverkeer terug te draaien. Daarnaast wil de PvdA kinderen van ouders met schulden ontzien door de kinderalimentatie te bevoorrechten boven schuldeisers en door betere schuldhulpverlening. In het Nederland dat wij voor ogen hebben is er geen kind dat door gebrek aan geld of door hoge schulden zonder ontbijt naar school gaat.

De koopkrachtcijfers lieten deze week zien dat onder het kabinet-Rutte de koopkracht van de rijkste Nederlanders 10% gestegen is, terwijl de koopkracht van mensen rond de armoedegrens is gedaald. Met de VVD aan de macht wordt dit probleem alleen maar groter. Bij de VVD gaan de rijksten er weer op vooruit, terwijl de laagste inkomens hier twee procent op achterblijven.

Ook moeten gemeentes de vrijheid krijgen om zelf te beslissen wie er aanspraak kan maken op bijzondere bijstand. Op dit moment komen alleen gezinnen onder 110% van het bestaansminimum hiervoor in aanmerking. Maatwerk is belangrijk om te voorkomen dat deze kinderen tussen de wal en het schip vallen. Armoede zorgt ervoor dat kinderen niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes op school en in de buurt.

Lees hier het tienpuntenplan tegen armoede onder kinderen.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)