4.275
90

Voormalig hoofdredacteur

Alex Hazelaar (56) was hoofdredacteur/programmamaker bij de lokale
omroep in Groningen en later Almelo. Hij werd in 2011, als gevolg van
de eerste golf cultuurbezuinigingen, 'functioneel' ontslagen. Op dit
moment volgt hij, in het kader van de Participatiewet, een re-
integratietraject.

Eindelijk

Geert Wilders wordt onze Eerste Minister en heerst per decreet

La’ma’ doen dan. Dat de PvdA-senatoren geen water meer bij hun wijn doen en in klare taal het VVD-beleid laken. Dat het Torentje vervolgens te klein is en dat we vroegtijdig naar de stembus moeten. Bijgestaan door krijsende xenofoben wint Geert’s Beweging die verkiezing.

BinnenhofLa’ma’ doen dan. Geen ‘geen hand geven’, geen onderhandelingen, geen regeerakkoord. Geert Wilders wordt onze Eerste Minister en heerst per decreet. En stelt een -naar eigen zeggen- nepkabinet samen: Halbe Zijlstra namens zichzelf, Dirk Scheringa en Bram Moszkowicz namens de ‘ruggengraat van onze samenleving’ en Martin Bosma en Thierry Baudet om de holle retoriek tot één geheel te filosoferen. En Jan Roos als nar.

La’ma’ doen dan: één dag na de foto op het bordes gaan onze grenzen dicht. De EU boos, Angela Merkel boos, Geert doet z’n dikke middelvinger. Gejoel en gejuich galmt door de straten: “We laten ze een poepje ruiken.”

Geert cum suis pakken door. “Dat gaan we regelen.” Onze grenzen gaan even open om asielzoekers en vreemdelingen met een status door te laten, ‘terug naar eigen land’. Weer is het feest in de straat. Met vaandels, fakkels en leuzen. Ruiten gaan aan diggelen, een auto in de fik… Nederland herrijst. Eindelijk.

cc-foto: Pieter Musterd

Geef een reactie

Laatste reacties (90)