706
24

SP-fractievoorzitter PS Limburg

Thijs Coppus (1981) is fractievoorzitter voor de SP in de Provinciale Staten van Limburg. Hij is sinds 1998 actief voor de SP. Aanvankelijk als raadslid voor de SP in Horst aan de Maas, vanaf 2007 als lid van Provinciale Staten. \
Coppus rondde in 2003 de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening af en ging na enige omzwervingen in de ouderenzorg aan de slag voor de SP als medewerker van het studiecentrum.
http://thijscoppus.sp.nl

Energie uit (woestijn-) zand

Gisteren werd in het Limburgse provinciehuis een contract getekend voor de bouw van een siliciumfabriek in Geleen

De bouw is een belangrijke stap voor Limburg omdat de productie en ontwikkeling van opwekkers van zonne-energie steeds belangrijker wordt. Naast de komst van nieuwe onderzoeksinstituten, is het van belang dat de maakindustrie een behouden blijft voor Limburg. Want ook Sjef uit Heerlen en Fien uit Geleen moeten een baan vinden en goede boterham verdienen.

De Al Manhal Group uit Abu Dhabi wil 800 miljoen euro investeren in de fabriek die de grondstoffen voor zonnecellen gaat maken. Maar de ambities van de Arabieren reiken nog verder, men wil de komende jaren een productieketen van zonnecellen in Zuid-Limburg opzetten, hiermee is nog eens een investering van bijna 2 miljard euro gemoeid. Een positieve ontwikkeling die er voor moet zorgen dat Limburg de zonneprovincie bij uitstek wordt.

Voorwaarde is wel dat de provincie Limburg veel meer in gaat zetten op gebruik van zonne-energie, dit gebeurt nu veel te weinig. Limburg heeft 1,5 miljard euro op de bank staan, een deel van dit geld moet geïnvesteerd worden in de opwekking van duurzame energie en een energiebedrijf dat er voor zorgt dat er aan het elektriciteitsnet kan worden geleverd.

Grappige bijkomstigheid is dat het nou net een Arabische investeerder is die voor nieuwe banen gaat zorgen in de provincie waar de PVV tijdens de afgelopen verkiezingen groot is geworden. De moslims pikken onze banen in? Nee hoor, ze zorgen voor nieuwe banen.

Thijs Coppus, fractievoorzitter voor de SP in de Provinciale Staten van Limburg

Geef een reactie

Laatste reacties (24)