1.783
20

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Erectieprobleem? Neem een ander zadel op je fiets!

Iedere dag een gezond weetje: vandaag hoe een fietszadel kan helpen tegen erectieproblemen

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Mensen die veel fietsen of lange tijd in de spinning klas doorbrengen klagen regelmatig over een doof gevoel in de schaamstreek, een gebied waar je normaal gesproken juist veel wilt voelen. Als fietsers echter voorover leunen drukt tot 40 procent van hun lichaamsgewicht op gevoelige zenuwen en 
bloedvaten.

Bij vrouwen ontdekten onderzoekers een verminderde gevoeligheid in erogene zones van de geslachtsorganen, zoals de clitoris, het gebied tussen vagina en anus, de vagina en de schaamlippen. Wat is de oplossing? Een hoog stuur en geen klassiek ´neuszadel´ (mannenzadel). Uit eerder onderzoek bij mannen met potentieproblemen was al gebleken dat het ze beter afging met de erectie als ze overgingen op een dameszadel.


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (20)