1.867
107

Publicist op weblog Hollandsche Politiek

Paul Wilders is de broer van Geert Wilders. Hij beheert het weblog Hollandsche Politiek op www.dutchpolitics.org

Extremisten bedreigen Geert Wilders

Het zou echter van kortzichtigheid getuigen om als gevolg van de verwerpelijke standpunten van een kleine groep extremisten alle aanhangers van de Islam op één en dezelfde hoop te schuiven

De zeer extremistische Moslimbeweging Sharia4Holland bedreigt de PVV-voorman Geert Wilders op een wijze die op geen enkele manier toelaatbaar is. Ieder weldenkend mens, voor- of tegenstander van Wilders en het gedachtengoed dat hij uitdraagt, dient zich te distantiëren van walgelijke bedreigingen als deze.


Het feit dat het hier gaat om een kleine maar zeer extremistische groep maakt de impact van de verholen en onverholen bedreigingen niet minder. De aankondiging van Fitna 2 door Wilders, hoe abject van inhoud, bedoeling en absurd van aard dan ook:

De bedreigingen tegen Wilders zijn een reactie op Wilders’ aankondiging dat hij volgend jaar komt met Fitna-2, waarin hij ‘het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed’ wil blootleggen. De PVV-leider zegt met zijn nieuwe film steun te willen bieden aan moslims wereldwijd om de islam te verlaten. Volgens Wilders zijn ex-moslims, ‘afvalligen’, helden die steun verdienen: ‘Het wordt tijd dat wij deze mensen helpen door Mohammed te ontmaskeren.’

Rechtvaardigen van bedreigingen van deze aard kan op geen enkele wijze. Integendeel.

Het zou echter van kortzichtigheid getuigen om als gevolg van de verwerpelijke standpunten van een kleine groep extremisten alle aanhangers van de Islam op een en dezelfde hoop te schuiven. Daarmee wordt het overgrote deel van de Moslimgemeenschap onrecht aangedaan. Laat ons deze fout dan ook niet maken.

Op persoonlijke titel: ook ik heb hier aangiften van zware bedreigingen in de la liggen. Dat heeft mij er nooit van weerhouden om het onderscheid tussen een relatief kleine groep extremisten en de overgrote meerderheid van goedwillende moslims te blijven maken. Extremisme in deze vorm dient te worden aangepakt daar waar mogelijk. Laat ons waken voor een verdergaande tweedeling. Daar is geen enkele gemeenschap, nationaal en internationaal, mee gebaat.

Dit artikel verscheen eerder op dutchpolitics.org

Geef een reactie

Laatste reacties (107)