Laatste update 12:41
6.735
122

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

Facebook dreigt mij te verstoten vanwege deze beelden

Het moet toch mogelijk zijn om hier in Europa een alternatief voor dit benepen en gevaarlijke bedrijf op touw te zetten?

Ooit hadden we Hyves, een zuiver Nederlands perfect werkend product maar dat is van de markt geduwd door Facebook van Mark Zuckerberg. Daar wordt steeds scherper gecensureerd, volgens de benepen mores van de meest obscurantistische Amerikanen. Daar ga je een beetje schouderophalend aan voorbij tot het je zelf overkomt.

Ik mag nu vierentwintig uur niet meer reageren en als ik zo doorga wordt mijn account voorgoed opgeheven. Dat komt omdat ik een paar foto’s heb geplaatst van plastisch werk door de Schiedamse kunstenaar Rob van der Ven. Hij heeft een vrouwenbeeld geplaatst op de nok van zijn dak. Ander werk prijkt in de etalage.

Dit heeft mij een waarschuwing opgeleverd van Facebook. Dit mag niet. Dit kan niet. Dit gaat te ver. Het adres van Rob van der Ven is overigens Aleidastraat 77, Schiedam. Dit is zijn website. Tegen dit bederf willen Facebook en Marc Zuckerberg u beschermen.

Het moet toch mogelijk zijn om hier in Europa een alternatief voor dit benepen en gevaarlijke bedrijf op touw te zetten dat onder het mom van communicatie zijn normen probeert op te leggen aan heel de wereld? Kunnen een paar whizzkids niet eens de koppen bij elkaar steken om paal en perk te stellen aan de dominantie van dit dwangbedrijf?


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (122)