Laatste update 08 februari 2017, 07:48
5.203
128

oud-raadslid, blogger

Martijn is geboren in 1975, opgegroeid in Berghem, heeft een tijd in Oss gewoond en is in 2012 weer naar Berghem verhuisd.

Zijn uiterlijke wilde haren heeft hij verloren, van binnen is er echter nog van alles gaande en is inmiddels al jaren lid van de Socialistische Partij en zat van januari 2015 tot 2018 in de gemeenteraad in Oss.

In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij Scouting Titus Brandsma in Oss, mag hij graag wandelen door de Maashorst en kan hij genieten van een goed speciaal biertje.

Fascisme en racisme zijn geen mening

Betekent vrijheid van meningsuiting dat elke mening een even groot podium verdient?

Ik ben een enorm voorstander van vrijheid van meningsuiting. Je moet kunnen provoceren, je moet kunnen klagen over leden van de Tweede Kamer en lekker felle discussies voeren.

Debatcentrum De Balie organiseerde een bijeenkomst met de vrolijke titel ‘Waarom haten ze ons eigenlijk?’ over extremen in de islam. Het gaat al jaren en jaren over de islam, dus ach, waarom niet.

En toen kwam dit:

Fragment uit het debat, volledige versie hier te zien

Rond 01:30 komt mevrouw Bernadette de Wit aan het woord die vertelt dat ze vindt dat er maar 1 tot 2% moslims in een land mogen zijn. Ze stelt voor om de ‘beroeps-moslims’ uit te zetten, zodat de ‘gematigde moslims’ zich een beetje rustig houden.

Vervolgens gaat de gespreksleider naar Paul Cliteur, lijstduwer voor de partij van Thierry Baudet: Forum voor Democratie. De vraag die hem gesteld wordt? Of zo’n massale deportatie wel juridisch rond te krijgen is. Cliteur geeft als antwoord dat hij een deportatie wel een paardenmiddel vindt. Een beetje klein en voorzichtig beginnen is prettig.

Met wat dan Cliteur? Met wat dan mevrouw De Wit? Moslims verbieden in de publieke sector te werken? Ze weigeren aan de universiteiten? Moslims verbieden uit bepaalde winkels of verenigingen? Ze weren uit bepaalde beroepen? Rustig aan hun religieuze vrijheden inperken? Ze verbieden met niet-moslims om te gaan? En ze vervolgens alsnog dwingen te verhuizen?

Dat was ooit allemaal juridisch mogelijk. In Duitsland ja. Met Joden uiteraard.

De Balie krijgt nogal wat commentaar op dit debat. Ik ben voor vrije meningsuiting, ik ben voor debat. Maar of dat betekent dat elke mening een even groot podium verdient? Of dat betekent dat je het deporteren van honderdduizenden of miljoenen moslims in een discussie als normale mening moet beschouwen? Dan trek ik een streep: nee, dat moet je niet. Fascisme en racisme zijn geen mening. Einde discussie.

Dit artikel staat ook op de website van Martijn Tonies

Lees ook op Joop: Onvervalste moslimhaat in De Balie

Geef een reactie

Laatste reacties (128)