2.545
116

Publicist op weblog Hollandsche Politiek

Paul Wilders is de broer van Geert Wilders. Hij beheert het weblog Hollandsche Politiek op www.dutchpolitics.org

Fitna 2 is niet meer of minder dan een commercial

Ik hoop van harte dat de impact niet verder reikt op nationaal en internationaal niveau

Het is al weer een tijd geleden dat ik een artikel heb gewijd aan de PVV oftewel Geert Wilders. De reden daarvoor: niets schokkends te melden. Omdat negatieve reclame minstens zo effectief is als positieve reclame was gepast zwijgen op zijn plaats. Een uitgangspunt dat ik persoonlijk graag gebezigd zou zien door de media. Helaas is de kassa wat dat laatste aangaat belangrijker dan wat dan ook.

Nu Wilders Fitna 2 heeft aangekondigd is het tijd om het stilzwijgen te doorbreken.

Vanzelfsprekend heeft Wilders het recht om zijn mening te uiten. Althans, zolang en zover de rechter dat toelaat. Fitna 2 is niet meer of minder dan een commercial. Een reclamespotje waarin nog maar eens gepropageert wordt dat “…wij van wc eend…” afijn, een aanvulling is niet nodig. Natuurlijk zullen er mensen zijn die in de valkuil trappen en voor de zoveelste keer elkaar voor rotte vis uit maken vanwege de inhoud. Terwijl die te absurd voor woorden is en dus geen discussie waard. Schouderophalen en over gaan tot de orde van de dag lijkt me het meest op zijn plaats.

Afijn, diegenen die vatbaar zijn voor herhaling van reclamespotjes zijn inmiddels op hun wenken bediend. Als de boodschap maar vaak genoeg herhaald wordt wordt deze vanzelfsprekend een waarheid en gaan mensen er in geloven of bevestigt in hun geloof. Da’s nu eenmaal de kracht van reclame. De inhoud van de boodschap doet er niet echt meer toe.

Op de keper beschouwd is het dus weer eens oude wijn in nieuwe zakken. Genoeg voor tijdelijk tumult en discussies. Behalve dit artikel ben ik vooralsnog niet van zins er meer woorden aan vuil te maken. Ik hoop van harte dat de impact niet verder reikt op nationaal en internationaal niveau.

Na Fitna 1 moest ik mijn gezin laten onderduiken. De kans is bepaald niet ondenkbeeldig dat hetzelfde scenario zich herhaalt wat Fitna 2 betreft. Geen prettig vooruitzicht. Zowel voorstanders van de PVV als getergde aanhangers van de Islam blijken over een gevaarlijk kort lontje te beschikken. Dat weerhoud mij overigens niet om op mijn beurt ook gebruik te blijven maken van mijn recht op vrijheid van meningsuiting. Zonder bewaking, dat wel. Een persoonlijk grote prijs betaald voor een groot goed. Met dank en de vriendelijke groeten aan de PVV-voorganger.

Dit artikel verscheen eerder vandaag op de weblog Dutch Politics

Geef een reactie

Laatste reacties (116)