1.611
38

Oud-wethouder Amsterdam Bos en Lommer

Fouad Sidali is sinds mei 2008, namens de PvdA, wethouder in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. Zijn portefeuilles zijn Onderwijs en Jeugd, Welzijn en Zorg, Werk en Inkomen en Kunst en Cultuur.
Sidali werkte na zijn studie Journalistiek als redacteur bij het NOS-journaal en later als verslaggever bij Hart van Nederland van SBS. In 2003 verruilde hij de journalistiek voor het woordvoerderschap. Hij werd bestuursvoorlichter voor het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam.

Flyers en posters in verschillende talen

Kennelijk is het wel bonton om expats te bedienen met Engelstalige debatten, maar een Turkse flyer kan niet

Wat een ophef bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen over de flyers en posters in verschillende talen. De PvdA wil dat iedere Amsterdammer, Nederlands leert. Als PvdA-er vind ik het daarom logisch om mensen in het Nederlands aan te spreken, dat hebben we de afgelopen weken in Amsterdam dan ook veelvuldig gedaan. Maar de realiteit is anders.


Sommige mensen begrijpen onze taal onvoldoende. Zoals bijvoorbeeld expats of oudere immigranten. Wij willen boven alles dat iedereen meedoet in deze stad. In de eerste plaats door Nederlands te leren. Hóe we dat voor elkaar willen krijgen, dat leggen we graag uit in onze verkiezingsflyers. In welke taal dan ook.
Kennelijk is het wel bonton om expats te bedienen met Engelstalige debatten, maar een Turkse flyer kan niet. Dit lijkt me boter op het hoofd. Als expat mag je, na vijf jaar onafgebroken hier wonen, stemmen. Je spreekt dan wel geen Nederlands maar mag wel bediend worden in het Engels. Maar een Turk van 70, zou dus niet mogen deelnemen aan de samenleving door bijvoorbeeld het stemrecht.
Laten we niet zo moeilijk doen maar vooral ontspannen blijven. En ja, de PvdA vindt dat iedereen Nederlands moet leren en ze krijgen desnoods een boete als ze niet komen. En we gaan sommige groepen in hun eigen taal vertellen dat wij dat willen. Nederlands is geen voorwaarde voor het stemrecht! PvdA Wethouder Lodewijk Asscher spreekt zich er in de video over uit.

Geef een reactie

Laatste reacties (38)