3.708
54

#freemelania

Met mijn boerenverstand zie ik ook wel dat Donald Melania niet liefdevol behandelt. Hij lijkt haar meer als een mooie accessoire te zien, dan als zijn liefdevolle, gerespecteerde vrouw.

cc-foto: torbakhopper
cc-foto: torbakhopper

Vlak na de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten, werd er een nieuwe hashtag in het leven geroepen: #freemelania. Volgens diverse social media gebruikers en televisiekijkers zou Melania Trump onderdrukt worden door haar man en ‘bevrijd’ moeten worden uit haar ogenschijnlijke ongelukkige huwelijk. Een GIFje van Melania’s ongelukkige gezichtsuitdrukking tijdens de inauguratie werd trending en er bogen zich zelfs diverse gedragswetenschappers over de kwestie Melania-Donald.

Melania lijkt in haar nieuwe rol van First Lady te zijn opgeworpen als mikpunt van grapjes en pesterijen. Onderwerpen van spot zijn onder andere haar voormalige modellencarrière en bijbehorende (half)naaktfoto’s die op het internet circuleren. Haar kledingkeuze wordt bespot en er worden zelfs grapjes gemaakt over haar Sloveense afkomst en bijbehorend accent in de Engelse taal.

Enige wrok voelen tegen Melania is wel begrijpelijk. Ze spreekt zich immers niet uit tegen de op zijn zachtst gezegd niet-vrouwvriendelijke uitspraken van haar man. Bovendien is het vanuit een toeschouwersperspectief misschien wel onwerkelijk dat ze nog steeds met hem getrouwd is, hoewel dit misschien gezien haar immigrantenstatus waarschijnlijk ook niet geheel vrijwillig (meer) is. Maar moet ze daarom het mikpunt worden van spot?

Met mijn boerenverstand zie ik ook wel dat Donald Melania niet liefdevol behandelt. Hij lijkt haar meer als een mooie accessoire te zien, dan als zijn liefdevolle, gerespecteerde vrouw. Maar toch is het is niet aan mij of ieder ander buiten haarzelf om te beoordelen of Melania onderdrukt wordt door haar man, en van hem zou moeten scheiden. Laat de commentatoren hun energie steken in het verzet tegen Donald Trump als president, in plaats van af te glijden tot zijn lage niveau. Laten we de hashtag #freemelania dan ook vooral gebruiken als oproep om Melania, in plaats van van haar man, te bevrijden van haar misogyne en racistische pestkoppen.

Want die zijn geen haar beter dan Donald Trump zelf.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)